CHP'nin sözde adalet mitingine yalnızca 175 bin kişi katıldı  .

CHP'nin sözde adalet mitingine yalnızca 175 bin kişi katıldı .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün son durağı olan Maltepe mitingine katılan vatandaşların sayısı ortaya çıktı. .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün son durağı Maltepe'de düzenlenen miting sona erdi.

"Milyonlar Buluşacak" sloganlarıyla günlerdir katılım çağrısı yapılan mitinge gelen vatandaşların gerçek sayısı ortaya çıktı.

 

40 BİN METRE KARENİN 3'TE 1'İ BOŞ KALDI

 

Toplam 90 bin metre kare olan Maltepe miting alanının yalnızca 40 bin metre karelik kısmı CHP'lilere tahsis edilmesine rağmen mitinge gelen vatandaşlar bu alanın yalnızca 3'te 1'ini doldurabildi.

 

YALNIZCA 175 BİN KİŞİ KATILDI

 

Emniyet yetkililerinin verdiği rakamlara göre Maltepe mitingine toplam 175 bin kişi katıldı.

 

YENİKAPI'YA YAKLAŞAMADI

 

8 Nisan 2017 günü gerçekleştirilen Yenikapı Büyük İstanbul Mitingi'nde ise yaklaşık 2 milyon kişi yer almıştı.

 

CHP MİTİNGİNE 81 İLDEN KATILIM LİSTESİ

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği sözde adalet mitingi için CHP il ve ilçe teşkilatları otobüslerle Maltepe'ye sefer düzenledi. Emniyet 175 bin kişinin mitinde katıldığını açıkladı. CHP'nin mitingine 81 ilden katılım listesi de ortaya çıktı. 61 ilden toplu katılım gerçekleşirken 19 ilden ise mitinge destek verilmedi. 61 ilden bin 85 araç ile 38 bin 37 kişi katıldı.

İşte katılım sayısını gösteren o belge...

.