Çocuklar için yararlı 10 yiyecek

Çocuklar için yararlı 10 yiyecek

Çocukların büyüme süreçlerinde tükettikleri besinler çocukluk dönemini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Hızlı büyüyüp, gelişen çocukların bu dönemde alması gereken protein ve vitaminlerden yeterli derecede alamaması durumunda gelişmelerinde bazı

BROKOLİ:

Vitamin ve mineral bakımından çok zengin bir sebze olan brokoli, çocuklarda hücre yapısının korunmasına yardımcıdır. Ayrıca brokolide çocuklar için ihtiyaç duyulan kalsiyum da vardır. Kalsiyum sayesinde brokoli çocukların kemik ve diş yapısının gelişmesine yardımcı olur.

PEYNİR:

Günlük enerji ihtiyacının karşılanabildiği peynirde protein, kalsiyum ve B12 vitaminleri bolca bulunur. Ayrıca peynir sindirime iyi geldiği gibi diş çürüklerini de önler.

TON BALIĞI:

Tam bir kalsiyum, mineral, vitamin, Omega 3, demir ve çinko deposu olan ton balığı çocuklar için çok faydalı olan yiyeceklerin başında gelir. Ton balığı beynin gelişiminde ve kalp sağlığının korunması konusunda önemli bir yere sahiptir.

HAVUÇ:

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan havucun aynı zamanda kabızlığa da iyi geldiği bilinir. Tırnaklar ve dişler için de faydası vardır. (Havuç suyu şeklinde de tüketilebilir.)

ISPANAK:

Bağışıklık sisteminin gelişmesinde katkısı olan ıspanak kalp sağlığı için de etkili bir besindir. Protein açısından zengin olan ıspanak göz sağlığına da iyi gelir.

PIRASA:

Böbreklere ve bağırsak sistemine faydası olan pırasa hastalıklara karşı vücudu koruyucu özellikler taşır.

KEREVİZ:

İştahsızlık problemi yaşanan çocuklara sürekli tavsiye edilen kereviz, öksürüğü kesme özelliğiyle de vücuda fayda sağlar.

YUMURTA:

Çocukların tüketmekten kaçınmamaları gereken yumurta beyin fonksiyonlarının gelişmesinde önemli bir rol oynar.

YABAN MERSİNİ:

Beyin sağlığını korumada çok etkili olan yaban mersini çocukların öğrenme kapasitelerini artırmaya yardımcıdır.

TATLI PATATES:

Sürekli gelişip büyüyen çocukların en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri olan A vitaminini bolca barındıran tatlı patates gözleri ve bağışıklık sistemini korur. Aynı zamanda kan şekerini düzenleyici yönde etkisi olan tatlı patatesin çocuklar tarafından mutlaka tüketilmesi gerekir.