Damat tahliyeleri MHP’yi rahatsız etti

Damat tahliyeleri MHP’yi rahatsız etti

MHP, damat tahliyelerini Meclis'e taşıdı. FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın salıverilmeleri MHP'yi

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, FETÖ ile mücadelede artık sorumluluğun yargıda olduğunu söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ'yle mücadelede yargı süreci başladığını anımsatan Akçay şunları söyledi:

"Suçlu ile suçsuzun, haklı ile haksızın, kurunun yanında yaşın yanmaması ve at izi ile it izinin birbirine karışmaması için yargı sürecine büyük önem veriyoruz. FETÖ'yle ilgili her türlü organik, siyasi, ekonomik bağı gerek yargı organlarının elindeki belgelerle gerekse de kamuoyu nezdinde kesin olarak ortaya çıkan bazı kişilerin, bazı damatların FETÖ soruşturma ve kovuşturmalarından kaçırıldığı izlenimi kamuoyunda yerleşmiştir. Bu tür uygulamalar FETÖ'yle mücadelede kafa karışıklığına sebep olmakta ve kamuoyunda ciddi kaygılar oluşturmaktadır."

 

ANLAMLI SORU

"Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım?" diyen Akçay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir. Uyarıyorum, adalet sönerse, beka yıkılırsa geriye üzerinde ağlaya ağlaya bile olsa telafi ve ikame edemeyeceğimiz bir harabe kalacaktır. Bu nedenle, FETÖ'yle mücadelenin yargı boyutunda çok özenli, dikkatli ve adalet terazisini doğru artma ihtiyacı günümüzün en acil gündem maddelerindendir."