‘Demirtaş’ı kucaklayarak yola devam edeceğiz’

‘Demirtaş’ı kucaklayarak yola devam edeceğiz’

CHP milletvekili Tuncay Özkan, ABD Başkanı Donald Trump liderliğinde yeni bir dünya kurulduğunu, HDP lideri Selahattin Demirtaş’ı ‘kucaklayarak’ yollarına devam edeceklerini söyledi.

Tuncay Özkan, önceki gün Habertürk TV’de Kübra Par’ın konuğu oldu. Özkan, ABD’nin Türkiye’nin düşmanı olmadığını savunurken, aynı dakikalarda anti-emperyalist olduğunu iddia etti.


Özkan, Kübra Par’ın bir sorusu üzerine, “Siz Amerikalılarla birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ ı devirmek ya da AKP’yi devirmek gibi bir projenin içinde misiniz diye sorarsanız” diyerek şöyle devam etti: “Ne ben ne de CHP böyle bir projenin içinde değil. Türkiye’ye uzanan tüm emperyalist ellerin kırılması konusunda herkesle güç birliği yaparız. ABD bizim düşmanımız değil. Biz ABD ile birlikte bir sürü paktta birlikteyiz. İyi ki de birlikteyiz. Bizim düşmanımız falan değiller. Biz Türkiye’nin bağımsızlığını egemenliğini ödün vermez şekilde savunan bir kadroyuz. Tüzüğümüz Kuvayi Milliye’den geliyor. Anti-emperyalist duruşumuz Atatürkçülüğümüz demek.”

TRUMP ÖNDERLİĞİNDE YENİ DÜNYA

Tuncay Özkan, 24 Kasım’da Halk Tv’de Uğur Dündar’ın moderatörlüğündeki Halk Arenası programında ABD Başkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un da içinde bulunduğu yeni bir dünya kurulduğunu iddia ederek, bu sürecin sonunda Türkiye’de de AKP iktidarının yıkılacağını söylemişti.

‘DEMİRTAŞ ZİYARETİME KİMSE TEPKİ GÖSTERMEDİ’

CHP’nin düzenlediği “Adalet Yürüyüşü’nün Demirtaş’ın çığlığı olduğu”sözleriyle gündeme gelen Özkan, Habertürk’teki programda da bu yönde açıklamalarını sürdürdü. Yola HDP’nin tutuklu Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ‘kucaklayarak’ yola devam edeceklerini söyleyen Özkan şöyle devam etti: “Selahattin Demirtaş’la da diğer arkadaşlarla da kucaklaşacağız, yolumuza devam edeceğiz. Biz bu vatanın çocukları olarak adaleti yüceltmek, kanı durdurmak için birlikte hareket edeceğiz.” Özkan, Demirtaş’ı ziyaret ettiği için CHP içinden bir tepki almadığını da belirterek, görüşmede ne konuşulduğunu şöyle dile getirdi:“Kanın durdurulması, silahların susması, terörün sona ermesi... Birlikte büyük Türkiye’yi yaratmak üzere düşüncelerimizi karşılıklı konuştuk. Bunun içinde sevgiden umuttan ve adalet başka hiç bir şey yok.”

ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEMİRTAŞ'IN ÇIĞLIĞI

Adalet Yürüyüşü’nün aynı zamanda Demirtaş’ın “barış çığlığının” ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu söyleyen Özkan şöyle demişti: “Demirtaş söyleyeceğini söyledi zaten, birlikte yaşamanın koşullarını anlattı, silaha karşı olduğunu söyledi. Bu yürüyüş onun o çığlığının bir tezahürü, ete kemiğe bürünmüş şekli. Başka bir şey değil yani. Özgürlük istiyoruz, adalet istiyoruz, barış istiyoruz. Genel Başkan her yerde aynı şeyi söylüyor, özgürlük için adalet barış için adalet.”