Deniz Turizminde kıyılar ve yatlara yüksek talep var

Deniz Turizminde kıyılar ve yatlara yüksek talep var

Deniz Ticaret Odası Başkanı Arif Yılmaz, turizm kenti Bodrum’un koylarıyla, marinalarıyla, özellikle yat sektörüyle gözde haline geldi dedi.

Arif Yılmaz yaptığı açıklamasında, turizm gelirlerinin yüzde yirmisi deniz turizminden geldi dedi. Yılmaz, Türkiye’deki marinaların kalite anlamında çok iyi durumda olduğunu belirtti. Bodrum’da ki marinaların tercih edilmesindeki sebebin koyların etken olduğunu belirten Yılmaz, yatların koylarda zaman geçirmesinden dolayı kıyılar ve marinalar aşırı talep almaktadır dedi. muhammed-yenigul-001.png

YATÇILIK LOKOMOTİF SEKTÖRÜMÜZ OLDU

Bodrum’un lokomotif sektörlerinden biri olan yatçılık turizmi yerel istihdama destek verdiğini belirten Yılmaz; sektörün yerel olması ekonomimize çok katkı sağlıyor, ihracatta ilk üç sıraya giriyor diye konuştu.

Arif Yılmaz, sözlerinin devamında mavi yolculuk markasının buradan çıkmış olduğunu, bir dünya markası haline geldi dedi. Yolcuların memnun olduklarını ve Hırvatistan’da yüz tekne aldıklarını aktardı.

MARİNALARIN YARISI MUĞLA’DA

Ülkemizde elliye yakın marina olduğun aktaran Yılmaz, yaklaşık on altı bin kapasiteli olduğunu ve yarısının Muğla’da olduğunu ifade etti. Yılmaz, Güney ve Ege’nin marinaları ön planda dedi. Marinalara gelen yatçıların, yaşam kalitesi, temiz denizin, sessizliğin buraları cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Hedeflerinin dünya pazarına açılmak olduğunu aktaran Arif Yılmaz, İspanya’nın, Yunanistan’ın, Fransa’nın, İtalya’nın rakip ülkeler olduklarını, bizimde onlardan aşağı kalır yanlarının olmadıklarını aktardı.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, konuşmasında Bodrum’da denize olan sevginin maksimum seviyede olduğunu belirterek en önemli marinaların Bodrum’da oluğunu söyledi.