Doğu Perinçek Nuray Başaran’a konuştu: Moskova’ya değil Şam’a koşacaksın

Doğu Perinçek Nuray Başaran’a konuştu: Moskova’ya değil Şam’a koşacaksın

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek AVAZTÜRK yazarı Nuray Başaran’ın sorularını cevaplandırdı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek , “yanlış dış politikaların” bugün Afrin konusunda Türkiye’yi çıkmaza sürüklediğini ve Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’ını, önceki gün yaptığı ziyarette, Rusya karşısında zor  durumda bıraktığını ileri sürdü. Perinçek, “Hem Amerika, hem de Suriye ile aynı anda savaşamazsınız. Bunu ilkokul 1. Sınıf öğrencisi bile bilir” dedi. 

İşte Doğu Perinçek’in Nuray Başaran’a verdiği ve tamamı 22 Ocak 2017 Pazartesi günü AVAZTÜRK’te yayınlanacak olan röportajın sıcak gündeme dair bölümü:

1-029.jpg

NURAY BAŞARAN: Afrin denince en kritik ülke Rusya ve bölgede Rusya’nın nasıl hareket edeceği. Benimle olan randevunuz öncesinde Rusya Ankara Büyükeçiliği yetkilileri ile görüşmeniz vardı. Malum Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşari Hakan Fidan da Rusya’daydı. Siz görüşmelerinizden nasıl bir izlenim edindiniz?

2-016.jpg

DOĞU PERİNÇEK: Gelen insanlar Rusya’nın görevlileri olduğu için daha çok bu süreç ile ilgili bizim tahlil ve görüşlerimizi sordular. Biz anlattık biz konuştuk. Burada da tabii Irak’ın kuzeyinde kurulan modeli uygulama çözüm açısından tek seçenek oluyor.

Nedir güya Irak’ta Amerika referandum yaptırıyor. Ki burada yapılan bir referandum ile Barzani’ye İsrail ile birlikte bir Kürt Devleti kurduracaklardı.

Bunu ne bozdu?

Türkiye, İran, Irak, Rusya ve Suriye bozdu. Bu 5 ülke birleşince Irak ordusu girdi ve silahı atıp kaçtılar. Biz şimdi tek çözüm bu. Burada da aynı modeli uyguladığımız zaman Amerika’nın piyonları PKK-PYD-YPG silahı atıp kaçacak. Ama burada çok kritik duruma geldik. Suriye Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat bir açıklama yaptı. ‘Türk savaş uçakları Suriye sahasına girerse onları düşürürüz’ dedi.

Bizim Beştepe’den de şöyle bir cevap geldi, ‘Biz de önlem alırız’. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, bizim Vatan Partisi olarak, ‘Suriye ile işbirliği yapalım. Burada anahtar Suriye ile işbirliği yapmaktır. Suriye ile işbirliği yapmadan kesin başarı, azami başarı, en az kayıpla başarı olmaz. Bu işbirliği iki ülkenin kazanımıyla sonuçlanacak bir süreç bu. Nedir? Suriye’nin ve Türkiye’nin toprak bütünlüğü. Burada inat yapmak, kapris yapmak, bir takım kişisel saplantılar filan, bunların geçerli olmayacağı bir süreci yaşıyoruz. Bu Türkiye’nin kaderi ile oynamaya kimsenin hakkı yok.

Bakın şimdi nereye geldik?

Moskova’nın karşısında Türkiye’yi başı eğik duruma düşüren bir noktaya geldik. Genelkurmay başkanı gidiyor, MIT Müsteşarı gidiyor, Suriye de diyor ki, ‘Senin uçağını düşürürüm.’ Bu durumda o Genelkurmay Başkanı ve o MİT Müsteşarı Rusya’nın karşısında hangi konumdalar?

Bu şartları konuşurken, ‘tehdit edilen bir Genelkurmay Başkanı ve MIT Müsteşarı olarak’ Rusya’nın karşısına oturuyorsun. Uçakları düşürülmekle tehdit edilen bir Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı olarak ne diyeceksin?

Abi ne olur bana, uçaklarıma hava alanını aç, ne olur? Onu mu diyeceksin? Yanlış politika bakın Türkiye’yi hangi duruma düşürüyor. Halbuki Suriye ile hiç bir şey vermiyorsun. Kazanıyorsun. Mehmetçiğin daha fazla fedakarlık yapmasını önlüyorsun. Suriye ile işbirliği kaçınılmazdır. Bu Suriye toprağı. Suriye toprağındaki terörü temizliyorsun. Ve Amerika seni tehdit ediyor. Burada sen birinci olarak Moskova’ya filan koşmayacaksın. Şam’a koşacaksın. Onlarla gidip anlaşmanı yapmış olmalıydın. Bu meydan okumalardan önce, ‘Bir gece ansızın gelirim, gelirim ‘ konuşmalarından önce bu konuşmaların arkasının dolu olması için bir devlet yöneticisinin yapacağı iş nedir?

Suriye ile anlaşmaktır. Suriye ile anlaşmadığın sürece herkes, ‘Bu Tayyip Erdoğan ne yapacak? Neye güvenerek bu meydan okumaları yapıyor? Hem Amerika’yı, hem Suriye’yi karşısına alıyor. Hem Amerika’ya hem Suriye’ye karşı savaşabilir misiniz? Hangi asker hem Amerika hem Suriye’ye karşı savaşır?

Bırakın askeri 7 yaşındaki gidelim bir ilkokula birinci sınıfa. Çocukları toplayalım, tahtaya yazalım, ‘Hem Amerika’ya hem Rusya’ya karşı savaşabilir misiniz? Alın size problem. Tek bir çocuk ilkokul 1’de her ikisine karşı savaşırım demeyecek. Onun için gelinen şimdi kritik nokta budur.

Biz de bu kritik noktada Rusya’yı Türkiye’ye kazanmaya yönelik, fikirlerimizi, görüşlerimizi, menfaatleri açısından, bakın burada sizin menfaatleriniz, burada terör temizlenecek. Bu Rusya’nın menfaatine. Tabii onlar da ne düşünüyor?

Tamam güzel orada terör örgütlerini temizliyoruz. Orada Amerika’ya karşı çıkarlarımız var gelin buna uygun tavır alın. Herkesin güvenini kaybederek Türkiye Amerika ile savaşamaz ki…

NOT: RÖPORTAJIN TAMAMI;

• FETÖ İLE MÜCADELE, FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINA NEDEN OPERASYON YAPILAMIYOR?

• ERDOĞAN İLE HANGİ KONULARDA ORTAK DÜŞÜNÜP HANGİ KONULARDA AYRIŞIYORLAR?

• ERKEN SEÇİM NİYE KAÇINILMAZ?

• VE DAHA BİR ÇOK SORUNUN CEVABI 22 OCAK 2017 PAZARTESİ GÜNÜ AVAZTÜRK’TE!...

İlgili Haberler