Dünyanın farklı noktalarında eğitim

Dünyanın farklı noktalarında eğitim

Dünya, büyük bir yer olmakla birlikte dünyanın birimleri olarak geçen ülkeler, gelişmiş, az gelişmiş veya hiç gelişmemiş yerler olarak yeryüzünde yer tutarlar.

Dünya, büyük bir yer olmakla birlikte dünyanın birimleri olarak geçen ülkeler, gelişmiş, az gelişmiş veya hiç gelişmemiş yerler olarak yeryüzünde yer tutarlar.

Bir ülkenin gelişmiş olması tamamen halkının eğitimine bağlıdır. Japonya, 150 yıl kadar önce haritadan silinmek üzere olan bir ülke iken ülkede çıkartılan “eğitim yasası” ile birlikte bir ülke için aradan geçen kısa zaman diliminde dünyanın en süper ülkelerinden biri olmayı başardı. 1868 yılında Japonya kralının çıkarttığı yasadaki amaç kendi diliyle şu şekilde aktarılıyor; “Japonya’da eğitim yasasını yürürlüğe koymamızın amacı, Japonya adasının herhangi bir köyünün herhangi bir evinde eğitimsiz kimsenin kalmamasıdır.” Bu amaç doğrultusunda çıkartılan yasa, ciddi anlamda olumlu tepki almış ve neticesinde dünyanın en süpr ülkelerinden biri olmasını sağlamıştır. Şimdilerde ise gerek ülkemizden gerekse de farklı ülkelerden almak isteyen öğrencilerin tercih ettikleri ülkelerden biri olmayı başarmıştır. Aynı şekilde dünyanın gelişmiş olan diğer ülkelerinde de eğitim son derece önemlidir ki Amerika’da 5875 üniversitenin bulunması ve bunun yanında kolejler, lise ve dengi okul sayısının fazla olması da yine halkın eğitimli olmasını etkiliyor ve dünyanın her yerinden öğrencilerin bu ülkeye akın etmesini etkiliyor. Ülkemizden her sene binlerce öğrencinin Amerika’da eğitim almak istemesinin altında yatan en büyük nedenlerden biri de budur.

dddd.jpg

Peki, yurtdışında okumak kolay mıdır?

Yurtdışında kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kesinlikle bir takım zorlukları göz önüne almak zorundadırlar ve bununla birlikte maddi yeterliğe sahip olmak zorundadırlar. Amerika, belli bir oranda nakit paranın hesapta olmasını şart koşmakla birlikte okul dönemi boyunca kişinin masraflarını karşılayacak kişilerden teminat istemektedir. Bu tip zorluklar haricinde Amerika veya dünyanın farklı bir yerinde eğitim görmenin zorluklarının geçici olduklarını söylemek gerekiyor. Ortama alışmak, kültüre alışmak veya İngilizce bilmediği için zorlanmaların kısa süreli olması, eğitime herhangi bir şekilde zarar vermemektedir. Yurtdışı eğitim her anlamda öğrencilerin faydasınadır. Gerek üniversite gerekse de dil okulları, öğrencilerin gerekli haklarının temin edilmesi için devlet yönetimleri tarafından garanti altına alınmaktadır bu sayede uluslararası öğrenciler, kendi vatanlarından farklı ülkelere okul okumak için gittiklerinde herhangi bir haksızlığa uğramadan eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Bir de biraz da tercihler yapılırken dikkat edilmesi gereken bir takım detaylar vardır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Amerika’da 6000’e yaklaşan üniversite sayısı ve bir o kadar da dil okulu ve kolejler bulunmaktadır. Hepsi için topyekun “iyi” demek doğru olmasa da iyi okullar hakkında araştırma yapmak gereklidir. Eğitimin istenen seviyede olması ve sonuçlarının sağlıklı olabilmesi için araştırmaları doğru yerden yapmak da önemlidir. İnternet sitelerinde sunulan bilgilerden faydalanmakla birlikte bir de bu alanda başarısını kanıtlamış kurumlardan destek alarak tercihte bulunmak da yine önemli bir detaydır.

Danışmanlık hizmeti nereden alınır?

Danışmanlık hizmetleri, ülkemizde çok sayıda kurum tarafından verilmektedir. Her şehirde, ilçede ve mahallede kurulabilen danışmanlığı kurumlarından destek alınabilir. Ancak burada da tecrübe ve deneyim son derece önemli bir yer tutmaktadır. Uzun süreli deneyime sahip olmayan, ülkeler hakkında bilgi birikimi yeterli olmayan kurumlardan alınacak destek ile gerçek bir eğitim programına giriş yapabilmek bir hayli güç olacaktır. Bu nedenle tercihlerinizi okullardan yana olduğu kadar eğitim danışmanlığı kurumlarından yana yaparken de dikkatli davranmanız daha doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Kaynak: