Duyduklarından sonra CHP’li İnce’nin ‘’Tansiyonu’’ düştü

Duyduklarından sonra CHP’li İnce’nin ‘’Tansiyonu’’ düştü

CHP’nin şubat ayında yapılacak olağan kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmaya hazırlanan Yalova Milletvekili Muharrem İnce delegenin nabzını yoklattı.

Delegelerle yapılan telefon görüşmelerinde Muharrem İnce adaylık için gerekli olan imza desteğini alamadı.

TEK TEK ARADILAR gizemmm-002.jpg

Kulislerde konuşulanlara göre tartışmalı CHP İl Kongresi’nden sonra Muharrem İnce de harekete geçti. 200 dolayında üst kurul delegesi ile yapılan telefon görüşmelerinde adaylık için nabız yoklandı. Umudunu İstanbul İl Kongresi’ne bağlayan Muharrem İnce’ye delegeler ilgi göstermedi 140 dolayında delege ile telefonla yapılan görüşmelerde aday olmak için gerekli olan 167 imzanın toplanmasında zorluk ortaya çıktı.

İNCE İNCE HAZIRLANIYOR

Öte yandan CHP Genel Başkanlık koltuğuna adaylığını açıklayan ilk isim İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal olurken, Muharrem İnce’nin de koşulları zorlayarak da olsa ortaya çıkmayı planladığı kaydedildi. İnce’nin olağan kurultayda iddialı olmasa da söz hakkı kazanmak için böyle bir yolu tercih edeceği ifade edildi.

PM’DE KEMİK SESİ GELECEK

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu özellikle oluşacak Parti Meclisi üyeleri konusunda kara kara düşündüğü kaydedildi. Türkiye’nin kaderini değiştirecek 3 seçime PM ile gidecek olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir önceki kurultaydaki gibi PM listesinin çok sayıda isim tarafından delinmesi kaygısı taşıdığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun bu amaçla bir defalık da olsa çarşaf yerine blok listeyi tercih edebileceği öğrenildi.

AVAZTURK/ÖZEL