Edip Uğur’dan sonra oğlu İsmail Uğur da gitti!

Edip Uğur’dan sonra oğlu İsmail Uğur da gitti!

Balıkesir Sanayi Odasının tartışılan Başkanı İsmail Uğur, 13 Nisan günü yapılacak oda seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Uğur’un bu açıklamasına Balıkesirlilerden anlamlı bir gönderme geldi: “13 Nisan ola hayrola”

 

Balıkesir’in en çok tartışılan isimlerinden biri olan ve AK Parti’ye yönelik sert ifadelerle AK Parti Üyeliğinden ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet Edip Uğur’un oğlu İsmail Uğur, Balıkesir Sanayi Odası’nın 13 Nisan 2018 günü yapılacak olan seçimlerinden aday olmayacağını açıkladı. Balıkesir Sanayi Odası’nın Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla gerçekleşen Mart ayı Olağan Meclis Toplantısında veda konuşması yapan İsmail Uğur, babası Edip Uğur ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’ya teşekkür etmeyi de unutmadı.

Konuşmasında, Edip Uğur’dan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na isim vermeden göndermelerde bulunan İsmail Uğur, Mayıs 2013’te Balıkesir Sanayi Odası tarihinde en büyük katılımın sağlandığı bir seçimle yüzde 80 gibi bir oy aldığının altını çizerken, bu ifadeleri, Balıkesir iş dünyasında, o seçimlerin “FETÖ tarafından organize edildiği” yönündeki söylemleri akıllara getirdi.

İsmail Uğur’un, “Balıkesir’ i değil kendini düşünenler, vizyonları şehir kulübü ile saat kulesi arasına sıkışmış olanlar, ne yazık ki Balıkesir sanayisi için hamasi ve hayali sözler ile adaylık açıklamaları yapmaktadırlar” yönündeki söylemleri Balıkesir Sanayi çevrelerinde büyük tepki çekerken, kimi sanayiciler Uğur’un bu sözlerine yönelik tepkilerini, “13 Nisan’da yapılacak seçimlerle, Balıkesir Sanayicisinin ve iş dünyasının, Balıkesir’i Okyanus ötesi ile sohbet evleri arasında sıkıştıran vizyona esir edenlerden kurtulacağını” belirttiler.

Sanayi Odası seçimlerini siyasi tartışma ortamına çekmeye çalıştığı da görülen İsmail Uğur’un, AK Parti’yi hedef alan “Onların genel merkezlerine şirin gözükme çabaları, kendi tabanlarına tebessüm ederek birlik mesajı verirken, kapalı kapılar ardında yaptıkları oda pazarlıkları, sanayicimiz ve tüccarlarımızın takdirinedir” sözleri de sanayi kesiminde tepkiyle karşılandı.

14 TEMMUZ GECESİ YAPTIĞI PAYLAŞIM UNUTULMADI

Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden zehir zemberek açıklamalarla istifa eden Babası Edip Uğur’un, 2014 yılında FETÖ’nün firari elebaşısı Fetullah Gülen’e övgü dolu sözlerinin yanında İsmail Uğur’un kendisi de, FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminden saatler önce 14 Temmuz 2016 gecesi sosyal medya hesabından Boğaziçi Köprüsü fotoğrafını ekleyerek yaptığı “Yarın ola hayır ola inşallah” şeklindeki paylaşımı büyük tepki çekmiş, her iki isim için de yargının hiçbir işlem yapmaması kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

crhrh1bwaaezy1p.jpg

İsmail Uğur’un aday olmayacağını yönündeki açıklamasına, Balıkesir’de “13 Nisan ola hayrola” sözleriyle karşılık verildiği öğrenildi.

AVAZTÜRK