Edirne’deki o operasyon Emniyetteki büyük SKANDALI ortaya çıkardı

Edirne’deki o operasyon Emniyetteki büyük SKANDALI ortaya çıkardı

Edirne’de insan kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan Emniyet Müdürü Mustafa Tekin ile ilgili şok detay büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Tekin’in 2014’te bir müşteki/tanık ifadesindeki “FETÖ listesi”nde yer almış ancak hiçbir işlem yapılmamış.

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün en egemen olduğu kurumların başında gelen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, FETÖ ile mücadele konusundaki kararlılığı ve samimiyetini tartışmaya açacak büyük bir skandal daha ortaya çıktı.

Yargının, FETÖ’ye üyeliği olarak kabul ettiği hiçbir kritere sahip olmalarına rağmen GARSON kod adlı bir Gizli Tanığın “servis ettiği” dijitallerde isimleri yer alıyor diye binlerce kişiyi açığa alıp ihraç eden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, 2014 yılı Kasım ayında müşteki olarak ifade veren bir ismin, Polis Akademisi ve Polis Koleji yıllıkları üzerinden teşhis ederek FETÖ’cü diye tek tek saydığı isimlerle ilgili kayda değer bir adım atmadığı, bu isimlerden çoğunun 2015 yılı terfi listelerinde bile yer aldığı ortaya çıktı.

EDİRNE’DE GÖZALTINA ALINAN 4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ TEKİN DE O LİSTEDE

AVAZTÜRK’ün ulaştığı bilgilere göre; Edirne’de insan kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik operasyonda, gözaltına alınan ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde 4. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı ortaya çıkan Mustafa Tekin’in ismi, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 25 Kasım 2014 günü bir müşteki/tanık ifadesinde yer alan listede bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 2014/127160 sayılı soruşturma talimatıyla müşteki/tanık olarak ifade veren eski komiser T.T’nin, 1997 mezunu devrelerini, Altunizade’de FETÖ’ye ait yurdun 5. katında Fetullah Gülen tarafından okunmuş rütbeleri alırken gördüğünü söylediği, bu isimleri de ifade sırasında 1997 yıllığına bakarak tek tek teşhis edip verdiği ortaya çıktı.

Bu isimlerden birinin de Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde insan kaçakçılığı yapan şebeke ile bağlantılı olduğu şüphesiyle gözaltına alınanlar arasında bulunan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Tekin olduğu öğrenildi. Tekin’in isminin, T.T tarafından 1997 yıllığından teşhis edilen 240 kişilik isim listesinin 39. sırasında yer aldığı belirlendi.

2014’TE YILLIKTAN TEŞHİS EDİLEREK SIRALANANLAR 2015-2016’DA TERFİ ETTİRİLMİŞ

AVAZTÜRK’ün yaptığı araştırmalarda skandalın bununla da sınırlı olmadığı ortaya çıktı. 2014’te ifade veren müşteki/tanık eski komiser T.T’nin ifadelerinde yer alan ve mezuniyet yıllıkları üzerinden teşhis edilen 700’ü aşkın isimden bir kısmının 2015 ve 2016 yılları terfi listelerine girmeyi başardığı öne sürüldü.

FETÖ tarafından meslekten ihraç edildiğini belirten eski komiser T.T’nin 24 Kasım 2017 günü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’na, 2017/246 sayılı soruşturma kapsamında verdiği ifadede, “2014 yılında verdiği ifadede ismi geçen üst düzey emniyet mensuplarına hiçbir soruşturma açılmadığını beyan ettiği, verdiği listenin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı başta olmak üzere Merkez teşkilatına iletildiğini” belirttiği ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

AVAZTÜRK’ün adliye ve emniyet kaynaklarından edindiği bilgilere göre, savcılıkta ifade veren ve sorumlular hakkında şikayetçi de olan eski komiser T.T., ifadesinde, “2014 yılındaki ifadesinin Personel Daire Başkanlığı dahil olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatına iletildiğini, ifadesinde geçen ve yıllıklardan teşhis ettiği FETÖ Terör Örgütü üyesi emniyet müdürlerini içeren listenin, 2015 yılında Emniyet Müdürleri Terfi kurulu toplanmadan önce o dönem Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü D Bürodan Sorumlu Müdür Yardımcısı M.G. tarafından Personel Daire Başkanlığına elden teslim edildiğini ancak listedeki Emniyet Müdürlerinin tamamına yakınının terfi ettirildiğini, terfi edenler arasında ilk soruşturmalar kapsamında tutuklanıp cezaevinde bulunan bazı isimlerin de terfilerini cezaevindeyken aldıklarını, 2015 yılında yapılan terfi komisyonunun listeleri incelendiğinde daha sonraki süreçlerde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen veya tutuklanan birçok ismin terfi ettiği ve bu isimlerin de kendisinin 2014 yılı Kasım ayında verdiği müşteki/tanık ifadesindeki yıllıklardan teşhis ederek sıraladığı listede geçtiğinin kurul toplantısından önce ilgili makamlara iletildiğini” belirtmiş.

Eski Komiser T.T.’nin bu ifadeleri ve şikayeti sonrasında Adli makamlarca nasıl bir işlem yapıldığı öğrenilmezken, Edirne’de insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen bir şebekeye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Tekin’in de o ifadeden sonra terfi aldığı tahmin ediliyor.

Öte yandan; ismi 2014 yılında verilen bir müşteki/tanık ifadesindeki FETÖ listesinde yer alan Emniyet Müdürü Tekin’in, insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen şebekeye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınması, dikkatleri FETÖ şüphelilerinin yurt dışına nasıl rahat çıkabildikleri sorusuna yöneltirken, Tekin’le ilgili böyle bir şüphenin var olup olmadığı öğrenilemedi.

 

AVAZTÜRK Özel

Göçmen kaçakçısı şebekeyle irtibatlı çıkan emniyet müdürü gözaltına alındı