Erdoğan, Deniz Yücel'in iadesi için "ben bu makamda olduğum sürece asla" demişti tahliye edildi

Erdoğan, Deniz Yücel'in iadesi için "ben bu makamda olduğum sürece asla" demişti tahliye edildi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya ziyaretinin üzerinden 24 saat bile geçmeden serbest bırakılan Deniz Yücel ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişteki sert sözleri akılları karıştırdı.

Türkiye ile Almanya arasında uzun zamandır gerginlik konusu olan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in, Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya ziyaretinin üzerinden 24 saat bile geçmeden serbest bırakılması, Yargı Bağımsızlığı noktasındaki tartışmaları alevlendirirken, Yücel ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte sarfettiği sözler akıllarda soru işaretlerine sebep oldu.

Deniz Yücel'i PKK ve RedHack grubuyla ilişkileri nedeniyle "PKK'lı Alman Ajanı" diye nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın tahliye edilmesine yönelik ısrarları üzerine, gazetecilerin, Yücel'in iade ya da tahliye edilip edilmeyeceği sorusuna, "Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla. Onlar ne tür muamele yaparlarsa aynı muameleyi bizden görecekler. Onlardan herhangi birisi bizim elimize düşerse, aynı muameleyi görürler" ifadelerini kullanmıştı.

Deniz Yücel'in tutukluluk konusu, Yıldırım ve Merkel görüşmesinde gündeme gelirken, Yıldırım'ın "Türk yargısının bağımsız olduğu" yönündeki vurgusunun üzerinden 24 saat bile geçmeden tahliye edilmesi Yargı Bağımsızlığı tartışmalarını da alevlendirdi.

AVAZTÜRK

İlgili Haberler