Erdoğan duyurdu! Kriterleri çok daha yükseğe çıkaracağız

Erdoğan duyurdu! Kriterleri çok daha yükseğe çıkaracağız

Başkan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde rektör atamalarımızın kriterlerini çok daha yükseğe çıkaracağımızı ve adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Eğitim öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık 161 milyar liranın üzerine çıkardık. 16 kat arttırdık. Eğitimde katsayı adaletsizliğini bitirdik. Ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilerimizin ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz.

"Her şehre üniversite kurma kararı aldığımızda bazıları bizi eleştirmişti"

Tüm okullarımızdaki toplam sayısı 3 bini bile bulmayan spor salonu sayısını 10 bine yaklaştırdık. Bir dönem evlatları kıyafetlerinden dolayı okullara alınmayan Türkiye'den bugünkü eğitim öğretim odaklı okul seviyesine geldik. Öğrenci sayımızın 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması başarının en bariz örneğidir. İsteyen her lise mezunu gencimizin yüksek öğrenime girmesinin altyapısını oluşturduk.

13 yıl önce ülkemizdeki her şehre üniversite kurma kararı aldığımızda bazıları bizi eleştirmişti.

"Rektör atama kriterlerini yükseğe çıkaracağız"

Önümüzdek idönemde rektör atamalarımızın kriterlerini çok daha yükseğe çıkaracağımızı ve adayları akademik vi idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğimizi belirtmek istiyorum.