Erdoğan: Kökünü kazıyacağız...

Erdoğan: Kökünü kazıyacağız...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'yle mücadelede Makedonya ile işbirliğinde olacaklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un bu konuda gerekli adımları atacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonyalı mevkidaşı Gyorge İvanov ile Beştepe'de bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, FETÖ'nün tüm dünyada kökünü kazımakta kararlı olduklarını söyleyerek Makedonyalı mevkidaşının da bu konuda gösterdiği desteğe teşekkür etti.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'a ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İkili görüşmede terörle mücadele konusunda da işbirliğini artırmak konusunda kararlılığa vurgu yapıldığını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Makedonya terörle mücadele konusunda da işbirliğimizi artırmakta kararlı olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle FETÖ, her iki ülke içinde ciddi biçimde tehdit oluşturmaktadır. Bu örgütün kökünü dünyanın her tarafında kazımakta ısrarlıyız. Bu konuda değerli dostum atılacak adımları çok açık ve net biçimde paylaştı. Dostlarımızın da desteğiyle FETÖ'yü Balkanlar'dan söküp atacağız.

Makedonya'da huzur ve barışın tesis edilmesi bölge için çok önemlidir. Yunanistan ile bu anlamda yaşanan sorunlarında aşılacağını düşünüyoruz. Türkiye bu hususta da geleneksel desteğini sürdürmektedir. "

İvanov'nun bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Cumhurbaşkanı'na protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İvanov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve İvanov'un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Makedonya'daki yatırımlarınızı artırma çalışmasındayız. Makedonya terörle mücadele konusunda da işbirliğimizi artırma konusunda karar lı olduğumuzu satın başbakanımızla görüşmesinde ortaya koymuştur.

Makedonya'nın FETÖ ile mücadelede atacağı somut adımları gerçekten görmek istiyoruz. Makedonya'da huzur ve barışın korunması önem teşkil ediyor. Türkiye Makedonya'ya geleneksel desteğini de sürdürmektedir. 

(Rejim destekli, milisler)

Bugün akşam satlerine doğru oradaki terör örgütü HTŞ (Hayat Tahrir-i Şam) bunların bazı pikapları ile Afrin'e doğru hareketleri tespit edilmiş. Geri dönmek zorunda kaldılar. Bunun bedelini çok ağır öderler.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un konuşmasından satırbaşları:

Makedonya'da huzur ve barışın korunması önem teşkil ediyor. Türkiye Makedonya'ya geleneksel desteğini de sürdürmektedir.

Stratejik amaç ve önceliklere gelince Türkiye'ye şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu noktada Türkiye tarafından Makedonya Cumhuriyeti Ordusu'na maddi ve lojistik desteği açısından teşekkürlerimizi sunuyorum. 

Tüm bölgenin karşılaştığı güvenlik sorunu göz önünde bulundurulursa daha sıkı bir iş birliği gerektiği konusunda hem fikir olduk. Terör konusunda egemenlik hakları ve dünya çapında da uluslararası terörizmin önlenmesi konusunda mutabık kaldık. FETÖ ve diğer terör örgütleri tarafından nasıl zarar gördüğünüzün farkındayız. Her türlü terörün farkındayız. 

Konuk Devlet Başkanı İvanov, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve İvanov, merdivenlerde Türkiye ve Makedonya bayrakları önünde poz verdi.

Baş başa ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelere geçen Erdoğan ve İvanov, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğu onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Ercan Topaca ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.