Erdoğan şehidin ikizini yanına koruma olarak aldı

Erdoğan şehidin ikizini yanına koruma olarak aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi şehit olan Erkan Yiğit'in ikizi Volkan Yiğit'i yanına koruma olarak aldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1. yılında, o gece gazi olanlar da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Hainlerin uçaktan attığı bombayla şehit olan Erkan Yiğit ile gazi olan ikizi Volkan Yiğit'in ağabeyleri Hakan Yiğit de 15 Temmuz'da Külliye önünde demokrasi nöbetine katıldı.

 

Yiğit, kardeşinin şehit olduğu yerde yaşadıklarını anlattı.

 

Darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçtiğini, bombanın düştüğü ve kardeşinin canını verdiği noktada arkadaşlarıyla nöbet tuttuklarını belirten Yiğit, "Elhamdülillah bugün şunu gördük. Milletimiz 15 Temmuz'u unutmadı, unutulmasına da asla müsaade etmeyecek. Unutursak başımıza bundan sonra çok şeyler geleceğine inanıyoruz. Bunu unutmamak için yemin ettik, geri dönmeyeceğiz." dedi.

Yiğit, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine ailece Külliye'ye nasıl geldiklerini ise şöyle anlattı:

"Şehit Erkan Yiğit ve Gazi Volkan Yiğit, esnaftık, kendi halimizde vatandaşlardık. Buraya gelmemiz, burada sabaha kadar gösterilen direnç... Yağan mermilerin altında, tankların karşısında dik durduk. 

Sabah uçaklardan atılan ikinci bomba tam burada aracın üzerine geliyor. Burada durdukları için direkt duvara savuruyor, parçalıyor. Rahmetli, şehadet şerbetini burada içiyor. 

 

"CUMHURBAŞKANIMIZ YANINA KORUMA OLARAK ALDI"

 

Volkan Yiğit de aynı noktada yaralanıyor. Cumhurbaşkanımız ikizin tekine sahip çıktı, yanına koruma olarak aldı."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuk olduğu TRT ekranlarında 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ayırdığı ikiz kardeşlerin hikayesi karşısında gözyaşlarına hakim olamamıştı.