Erdoğan'dan yeni parti açıklaması

Erdoğan'dan yeni parti açıklaması

Yeni parti iddialarına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, ''Geçmişte bunun tecrübelerini yaşadık. Parti hatta grup kuranlar vardı. Şu anda hiç kimse kendilerini hatırlamıyor bile. Hepsi tarih oldu'' diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni parti iddialarına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, ''Geçmişte bunun tecrübelerini yaşadık. Parti hatta grup kuranlar vardı. Şu anda hiç kimse kendilerini hatırlamıyor bile. Hepsi tarih oldu'' diye konuştu. Erdoğan, "Şu anda benim partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içinde böyle bir şey söz konusu değil ama partimle şu anda hiçbir ilişkisi olmayanların bu tür bir çalışması varsa bu da ayrı bir konu." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı hep yoldaş olarak gördük ama maalesef yoldaş olmaktan çıkıp çok daha farklı istikamete gidenler oldu. Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Onun için bu noktada çok da fazla bunları dert edinmiyoruz. Bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim yoldaşımızdır, dava arkadaşımızdır. Olmayanlar da kendi yollarına gider, biz de yolumuza devam ederiz." dedi.

Erdoğan, ''Daha önce bizden ayrılarak mecliste grup kurmak isteyenler oldu. Fakat şu an onları kimse hatırlamıyor'' dedi.

Erdoğan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin "Araçta bomba olduğu belli, onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre 3'ü de ölmüş. Şu andaki tespitler, daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde" dedi.