Erdoğan’ın kaldığı oteli araştıran hain tespit edildi!

Erdoğan’ın kaldığı oteli araştıran hain tespit edildi!

FETÖ’cülerin “Geleceğin Genelkurmay Başkan adayı” diye bahsettiği Yurtta Sulh Konseyi Üyesi Kurmay Albay Orhan Yıkılkan’ın, darbe girişiminden 2 gün önce telefonundan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki Grand Yazıcı Oteli’ni araştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmaları kapsamında şüphelilere ait dijital verilerin incelemesi devam ediyor. Bilişim polisi, Genelkurmay Karargah davasının sanıkları arasında yer alan dönemin Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan’ın telefonuna ilişkin incelemeyi tamamladı.

TELEFONDAKİ ARAMALAR ELE VERDİ

38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi listesinde yer alan Yıkılkan’ın telefonda önemli delillere ulaşıldı. Savcılığa gönderilen inceleme verilerine göre Yıkılkan’ın, telefonundan darbe girişimi öncesinde Google üzerinden dikkat çekici aramalar yaptığı belirlendi. Bu aramaların arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’nın Marmaris ilçesinde kaldığı Grand Yazıcı Oteli’nin olduğu anlaşıldı.

2 GÜN ÖNCEDEN HAREKETE GEÇMİŞLER

Yıkılkan’ın bu aramayı 13 Temmuz günü saat 05.21 sıralarında yaptığı tespit edilirken, darbecilerin 2 gün önceden harekete geçerek Erdoğan’ın kalabileceğini değerlendirdiği otellere ilişkin araştırma yaptığı şeklinde değerlendirildi. Muğla Başsavcılığı tarafından hazırlanan suikast girişimi iddianamesinde, 15 Temmuz gecesi saat 24.05’te Çiğli 2. Ana Jet Üssü’ne giden eski Cumhurbaşkanlığı başyaveri Ali Yazıcı’nın gün içerisinde Erdoğan’ın Marmaris’te nerede tatil yaptığını öğrenmeye çalıştığı, Marmaris Grand Yazıcı Turban Otel’de kaldığı bilgisine ulaştığı ve bu bilgiyi cuntacı general Gökhan Şahin Sönmezateş’e bildirdiği belirtildi.

GELECEĞİN GENELKURMAY BAŞKANI ADAYI

Eski Gölbaşı Hakimi S.P., yürütülen soruşturma kapsamında daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu ve önemli bilgiler verdi. Kara Harp Okulu’nu ele geçiren cuntacıların arasında yer alan firari Albay İlhami P.’nin de eşi olan S.P., “Orhan Yıkılkan eşiminin devre arkadaşıdır ve cemaatçidir. Çok başarılı birisidir. Hatta kendisi hakkında arkadaşları konuşurken ‘Geleceğin Genelkurmay Başkanı’ diyorlardı. Eşim İlhami de aynı şeyi söylüyordu” dedi.

SESSİZ SEDASIZ BİTECEK

Yıkılkan’ın ismi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski emir subayı Yarbay Levent Türkkan’ın itiraflarında da geçiyordu. Darbe yapılacağını ilk kez 14 Temmuz günü saat 10.00-11.00 sıralarında Yıkılkan’dan öğrendiğini anlatan Türkkan, “Albay Yıkılkan bana darbe planladıklarını, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve orgenerallerin tek tek alınacağını sessiz sedasız işin biteceğini söyledi. 15 Temmuz Cuma günü öğleden sonra Yıkılkan ile birlikte Tümgeneral Mehmet Dişli’nin odasına gittik. Dişli, ilk önce Hulusi Akar Paşa’nın odasına kendisinin tek başına gireceğini, ona darbeyi tebliğ edeceğini, onun kabul etmesi halinde darbe faaliyetinin başına geçirileceğini bize söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

KAMERALAR ELE VERDİ

2015’te Genelkurmay Başkanı danışmanı olarak atanan Yıkılkan’ın Orgeneral Hulusi Akar’ı etkisiz hale getiren ve gece boyunca darbeyi planlayan ve icra eden ekibin içerisinde yer aldığı Karargah’taki güvenlik kamera görüntülerinden tespit edildi. Ancak Yıkılkan’ın ifadesinde, “Saat 20.30 sıralarında Genelkurmay Başkanı’nın karargahtan ayrılmasını beklediğim sırada gürültü duyup komuta katına çıktım. Özel kuvvetlere bağlı timler ve Genelkurmay Başkanı’nın korumaları arasında yürüdüğünü gördüm. Korumalara ne olduğunu sorduğumda ‘Genelkurmay Başkanı Akıncı’ya gidiyor’ dediler. Özel kuvvetlerin başında bulunan Albay Fırat Alakuş ekibi, vatandaşların karargaha girmeye çalışması üzerine ateş ettiklerini gördüm. Bu sırada televizyondan darbe olduğunu öğrendim ve odamda bekledim. Darbe girişiminde herhangi bir görevim yok” demesi dikkat çekti.