Evde Bakım ücreti yattı mı? Evde Bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı yatan iller ekim 2019

Evde Bakım ücreti yattı mı? Evde Bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı yatan iller ekim 2019

Evde bakıma muhtaç olan vatandaşlar için devlet bakım parası desteği sağlıyor. Vatandaşlar da merakla şu soruların cevaplarını arıyor; Evde Bakım ücreti yattı mı? Evde Bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı yatan iller ekim 2019

Evde bakım maaşı Türkiye’de yaşayan binlerce vatandaşın hayatını idame ettirmesinde büyük bir önem sağlıyor. Evde bakım parası alan vatandaşlar Ekim ayının ilk günlerinden itibaren merakla, Evde Bakım ücreti yattı mı? Evde Bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı yatan iller ekim 2019? Sorularının cevaplarını arıyor. Peki, Evde Bakım ücreti yattı mı? Evde Bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı yatan iller ekim 2019?

Evde bakım ücreti her şehire her ay farklı tarihlerde yatırılıyor. Evde bakım parası alan vatandaşlarda kendi şehirlerine bakım paralarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Vatandaşların merakla hangi illere yatacağını merak ederken bakım maaşları şehirden şehire farklılık gösteriyor.

EVDE BAKIM PARASI NEDİR?

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Yüzde 50 engelli raporu bulunan bireylere, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar yaşlı veya hasta kişilere bakın vatandaşlar için ödenen maaş için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ya da ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmak gerekiyor.

Evde bakım maaşı yardımından yararlanabilmek için, 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan” Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” kapsamında hastaneden Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında yüzde 50 ve üzeri engelli olmalıdır.

Engelli kişinin, tek başına hayatını idame ettiremiyor olması gerekmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Bakım maaşında kişi başına gelirin 1219 lirayı aşmaması gerekiyor. Örneğin; 4 kişilik bir haneye ayda 4876 liranın altında gelir giriyorsa bakım maaşı için başvuru yapılabiliyor. Bakım parası da 1 Ocak itibarıyla memur maaşına paralel zamlanarak 1305 liraya yükseldi. Yani muhtaç ve engelli yakınının bakımını üstlenene yılda 15 bin 660 lira ödeniyor

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alan vatandaşların en faza merak ettikleri konu da evde bakım parası sorgulama nasıl yapılır? Oldu. Evde bakım parası alan vatandaşlar sorgulamanın nasıl ve nereden yapılacağını merak ederek araştırıyor. Bundan dolayı da AVAZTÜRK olarak bizler de bakım parası maaş sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Evde bakım parası alanlar Edevlet üzerinden sorgulama yaptıkları takdirde bakım parası yatıp yatmadığını öğrenebilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER LİSTESİ:

Türkiye’nin 81 ilinin isimlerinin alt alta yazılmış ve alfabetik olarak sıralanmış listesi.

Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

NOT: Yatan iller listesi yanına YATIRILDI diye yazılacak