Fenerbahçeli futbolcudan ramazan itirafı: "Oruç tuttuğu için kadroya alınmadı"

Fenerbahçeli futbolcudan ramazan itirafı: "Oruç tuttuğu için kadroya alınmadı"

Fenerbahçeli Roman Neustadter, oruç tutan Aatıf Chahechouhe ile Aykut Kocaman arasındaki diyaloğu anlattı.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Neustadter Türkiye’de Ramazan ayının nasıl geçtiği, bunun futbola nasıl yansıdığı sorularını cevapladı.

Konyaspor ile son hafta maçında ilk 11’e alınmayan, takım arkadaşıyla ilgili Neustadter şunları söyledi:

“Artık vücutlarının buna alıştığını düşünüyorum. Maç günü oruç tutan oyuncular olduğunu bilsem de, sonuçta maç günü bunu yapmak daha zor. Ancak onlar için sorun yok. Örneğin Fenerbahçe’de Moussa Sow vardı. Ve Aatıf Chahechouhe maç gününde bile yemez. Ligdeki son maç öncesinde hoca Chahechouhe’ya ‘Seni kadroya alıp almayacağımı bilmiyorum’ dedi. Bunun üzerine futbolcu ‘Tamam sorun değil, bu benim dinim, oruç tutmaya devam edeceğim’ dedi. Hoca onu maça çıkarmadı.”

‘TÜRKİYE’DE ARTIK EVİMDE GİBİYİM’

Roman Neustadter “Türkiye’de son derece iyi karşılandım. Gerek takım içinde gerekse kentte yaşayan insanlar bana iyi davranıyorlar. Zaten bir çok kişi İngilizce konuşuyor ve bir şekilde anlaşabiliyoruz. Bu çok önemli çünkü sonuçta ben Türkçe bilmiyorum. Benim için Türkiye’deki tek zorluk arkadaşlarımdan, yakınlarımdan uzak olmak. Ama bu ilk başlarda daha çok bir sıkıntıydı. Zamanla dost edinmeye ve evimde gibi hissetmeye başladım” dedi.

‘6 DİL BİLİYORUM’

“Türkçe öğrenmek benim isteğimdi. Kitaplardan öğrenmek benim için daha zor. Bunun yerine bir takım arkadaşım bir şey söylediğinde, bunun ne anlama geldiğini sormak ve ardından o kelimeyi öğrenmek şeklinde ilerliyorum. Şu an artık Türkçe konuşuyorum diyebilirim. Dört dili akıcı olarak konuşuyorum: Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. İspanyolcam da fena değil. Şimdi bunlara Türkçe’yi de ekledim."