FETÖ emir verdi! Nazlı Hanımı susturun

FETÖ emir verdi! Nazlı Hanımı susturun

Nazlı Ilıcak, teröristbaşı Fethullah Gülen'in kara listesine girdi. Fetullah Gülen’in, Nazlı Ilıcak’a 'Hapistesiniz diye vefasız ifadelerinize insanlar sabrediyor susuyor. İnşallah avukatlarınız bu hisleri size iletirler' ifadesini kullandığı belirlendi.

FETÖ’nün medya ayağı soruşturmaları kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Nazlı Ilıcak’ın savunması ele başı Fetullah  Gülen’in kara listesine girmesine yol açtı. Mahkemede açıkça "Kainat imamı denen bir insanın peşine neden takılayım" diyen Nazlı Ilıcak’ın susturulması emri Fetullah Gülen’den geldi. Fetullah Gülen’in, Nazlı Ilıcak’a ”Hapistesiniz diye vefasız ifadelerinize insanlar sabrediyor susuyor. İnşallah avukatlarınız bu hisleri size iletirler” ifadesini kullandığı belirlendi.

 

DIŞARIDA KONUŞMAK KOLAYDI

Bilgilere göre, savunmasında sık sık profesyonel  olduğu vurgusu yapan ve FETÖ ile arasına mesafe koyan Nazlı Ilıcak’ın sözleri Pensilvanya’da da yankı buldu. Notlara göre, FETÖ’nün medya organlarında zaman zaman  profesyonel isimlerin de yazılar yazdığına dikkat çekilirken, şu değerlendirmenin yapıldığı bildirildi:

“Cemaat gazetelerinde çalışmış ama Cemaat ile gerçekten ilgisi olmayan hapiste yazarlar var. İçeride olmak, mağdur olmak, suçsuz yere özgürlüğünden olmak iğrenç bir şey. Hapis yatmayan, yatanın halinden psikolojisinden anlamaz, dışarıdan konuşmak kolaydır hepsine eyvallah.”

 

PARA ALIRKEN İYİYDİ

Öte yandan Nazlı Ilıcak’ın  olağan dönemde mangalda kül bırakmadığının da altı özellikle çizilirken, şöyle denildi.

”Size insanlar değer vermiş, bir köşe vermiş siz de görüşlerinizi yazmışsınız ne yazdıysanız yayınlanmış, üstüne de para almışsınız. Kimse de sizin kafanıza silah dayamamış. Bir tek siz hapiste değilsiniz 250 gazeteci hapiste, yalnız siz mağdur değilsiniz, 50 bin kadın erkek genç yaşlı sizinle aynı saçma suçlamadan dolayı suçsuz günahsız bir şekilde yatıyor. Hapistesiniz diye vefasız ifadelerinize insanlar sabrediyor susuyor. İnşallah avukatlarınız bu hisleri size iletirler. Aydın olmanın gereği, hapse girmeden önce mangalda kül bırakmamanın bir bedeli var. “

AVAZTURK/Ali Çavuş