FETÖ’den Kılıçdaroğlu’na dayanışma çağrısı

FETÖ’den Kılıçdaroğlu’na dayanışma çağrısı

FETÖ’nün uluslararası propaganda için kurduğu İsveç merkezli Stockholm Center for Freedom (SCF) adlı kuruluş, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 191 sayfalık bir rapor yayımladı. Fethullah Gülen’le yapılan bir mülakatın da ilk defa yayımlandığı raporda, F

ERDOĞAN DARBESİ

“15 Temmuz Erdoğan’ın darbesi” başlığını taşıyan ve kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yer aldığı raporda, darbe girişiminin, “Erdoğan’ın, kendine bağlı istihbarat ve askeri kadrolar ile gücünü konsolide etmek, başkanlık sistemini garantilemek, muhaliflerini bertaraf etmek, Suriye’ye girmek için kurguladığı, yönettiği bir false-flag (sahte bayrak-kumpas) operasyonu” olduğu ileri sürülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterildiği raporda, darbe girişiminin iki önemli sonucu olduğu söyleniyor:

- NATO ve ABD yanlısı TSK mensuplarının tasfiye edilmesi.

- Türkiye’deki Gülen hareketinin bitirilmesi.

 

ERGENEKON TERSİNE DÖNDÜ

2007 yılında başlayan Ergenekon operasyonuyla “Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ağırlıklı olarak ‘Avrasyacı/Rusçu’ bir kliğin temizlendiği”, “AB ve ABD’nin de sırf bu yüzden Ergenekon soruşturmalarını desteklediği” yönündeki haberlere yer verilen

raporda, “Türkiye’yi, Çin-Rusya-İran eksenine kaydırmak isteyen anti AB’ci, anti ABD’ci, Ruscu bir kliğin ABD ve NATO’nun desteğiyle TSK’dan tasfiye edildiği bildirildi.

 

GÜLEN’LE RÖPORTAJ

Raporda Fetullah Gülen’le yapılan bir mülakat da yer alıyor. Gülen mülakatında BM, Avrupa Birliği ve NATO’yu Türkiye’ye karşı harekete geçmeye çağırıyor. “Amerika, İngiltere, Almanya gibi güçlü istihbarata sahip ülkelerin darbenin Hizmet Hareketi tarafından yapıldığına dair müşahhas deliller olmadığı istikametindeki raporları” olduğunu söyleyen Gülen, 15 Temmuz’un “Erdoğan ve avanesi tarafından kurgulanmış, haince bir senaryo” olduğunu ve Türkiye’de Ortadoğu’da görülen Baas tipi bir diktatörlüğün inşa edildiğini iddia ediyor.

 

KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği “kontrollü darbe” söylemine sıkça atıf yapılan raporda, CHP liderine bir çağrı yapılıyor: “SCF, darbe girişimi ile ilgili olarak sıklıkla şüphelerini dile getiren, bu konuda perde arkasına matuf bilgilerin kendisine ulaştırıldığı belirtilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi, darbe girişimine dair tüm bildiklerini gecikmeden kamuoyuyla paylaşmaya davet etmektedir. AKP’li Komisyon üyelerinin hazırladığı rapora muhalefet şerhi olarak kaleme alınan, “Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe” başlıklı raporu olumlu ve önemli bir adım olarak değerlendirmekte ancak yeterli bulmamaktadır. 249 kişinin hayatına mal olmakla kalmayıp, demokrasi, hukuk, temel hak ve özgürlükler açısından Türkiye’yi büyük bir felakete sürükleyen 15 Temmuz darbe girişimine dair bilinenlerin açıklanmasında gecikilen her saniye, onbinlerce insanın mağduriyetinin devamına göz yummak ve vahim hak ihlaleri suçuna ortak olmak anlamına gelmektedir.”

 

‘NATO MÜDAHALE ETSİN’

Raporun sonuç bölümünde ise küresel merkezlere Türkiye’ye müdahale çağrısı yapılıyor:

“SCF, Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve AGİT gibi uluslararası kuruluşlar ve başta ABD olmak üzere Türkiye’nin müttefiklerini, Türkiye’nin bütün vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerinin korunması adına duyarlı olmaya davet etmektedir. SCF, totaliter Erdoğan rejimimin anti demokratik icraatlarına son vermesine yönelik somut ve sonuç alıcı tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Türkiye’nin zayıflatılan iç dinamiklerinin sistematik bir hale gelen işkenceyi, artan faili meçhulleri, keyfi gözaltı ve tutuklamaları, özel mülk gasplarını engellemeye yetmediği aşikardır. Halen AB adayı bir ülke olan Türkiye’nin demokrasi ve hukuktan uzaklaşarak baskıcı bir rejim haline gelmesi, sadece 80 milyon Türkiye vatandaşı için değil, aynı zamanda bölge ve dünya barışı ve güvenliği için de büyük bir tehdittir.”

 

KARLOV’UN KATİLİ EVİNDE KALDI

İsveç merkezli SCF’nin başında, eski Today’s Zaman gazetesinin Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt bulunuyor. FETÖ’den aranan ve İsveç’te yaşayan Bozkurt, Türkiye’den kaçan FETÖ’cüleri etrafında toplayarak uluslarası camiada FETÖ’yü aklamak için çalışmalar yürütüyor. Abdullah Bozkurt, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastten 3 gün önce “turkishminute.com”

internet sitesinde “Türkiye’de Büyükelçiler artık güvende değil” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Karlov’un katili Mevlüt Mert Altıntaş’ın da Bozkurt’un Ankara’daki evinde kaldığı tespit edilmişti.