FETÖ’nün firar kriterleri: ‘Parası olmayan AB’ye kaçmasın’

FETÖ’nün firar kriterleri: ‘Parası olmayan AB’ye kaçmasın’

FETÖ ele başı Fetullah Gülen, Türkiye'de kalan kripto elemanlarına 'yurt dışına kaçın' talimatını verdi. AB yerine Türkiye'den çıkışlarda vize istenmeyen ülkelerin tercih edilmesi tavsiyesi yapan Gülen, 'Türkiye’de olup yeterli sermayesi olmayan ama çık

PARAN VARSA GEL

Edinilen bilgilere göre, FETÖ elemanları arasında da ayrımcılık yaptığı ortaya çıktı. Gönderilen talimatlarda yoksul olanların kaçışlarda AB ülkeleri yerine Türkiye'den uzak da olsa vize istemeyen ülkelerin tercih edilmesi istendi. AB'ye zenginlerin kaçmaları tavsiye edilirken, "Batı ülkeleri çok pahalı ve prosedürler çok uzun. Eğer iltica olmayacaksa ve güçlü sermaye yoksa batılı ülkelerde maişet gideri birikimi hızlıca tüketebiliyor. Ülke seçiminde gelişmişlik, Türkiye’ye yakınlık gibi etkenlerden öte iş imkânları, fırsatlar gözetilmeli" denildi.

 

TÜRKİYE'DE DURMAYIN

Öte yandan FETÖ’cüler arasında yapılan yazışmalarda ele geçen notlarda elemanların Türkiye'de kalmamaları da istendi. buldukları her yolla yurt dışına kaçmaları istenirken şu öneri ve değerlendirme yapıldı:

 "Gurbette küçük ve az riskle işe başlamak yaşanacak öğrenme sürecinin maliyetini düşürecektir. Türkiye’de sektörü bilseniz bile göçtüğünüz ülkenin şartlarını kurallarını tanımak zaman alıyor. İddialı girerek sermayeyi heder etmektense dikkatli ve küçük adımlarla yürümek tercih edilebilir. Dili, şartları öğrendikçe sağlam ve büyük adımlarla işler büyütülebilir. Türkiye’ye geri dönüşler değil, Türkiye’den dünyaya yeni dağılmalar yaşanacak! Eğer dünyanın bu insanlara/anlayışa ihtiyacı varsa Hikmet gereği bu dağılma artarak devam edecektir."

 

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan