Firari Can Dündar’dan “MİT”e 12 bin 895 lira tazminat!

Firari Can Dündar’dan “MİT”e 12 bin 895 lira tazminat!

Cumhuriyet gazetesi ve eski genel yayın yönetmeni firari Can Dündar, tazminata mahkum oldu.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit hakkında “Bahçelievler sanığı Meclis’te” başlıklı bir habere imza atan Can Dündar ve 12 bin 895 lira tazminat ödemek zorunda kaldı.

KAÇTI AMA

MİT TIR’ları davasında yargılanırken Almanya’ya kaçan Can Dündar, geride yüklü bir tazminat davası bıraktı. 9 Haziran 2015 tarihinde çalıştığı Cumhuriyet gazetesinde “Bahçelievler sanığı Meclis’te” başlıklı bir haber yaparak, MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit’in Bahçelievler’de 8 Ekim 1978 yılında 7 TİP’li gencin öldürüldüğü olayla bağı olduğunu iddia eden Can Dündar’a dava açıldı. Uzun süren dava birkaç gün önce sonuçlanırken, Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi Mustafa Mit’e 12 bin 895 lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Söz konusu para Mustafa Mit’in hebasına Cumhuriyet gazetesi tarafından yatırıldı.
İşte firari Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesini tazminata mahkum ettiren o haber:
 

9 Haz 2015 - Türkiye - Katliamda kullanılan aracın sahibi Mustafa Mit, MHP'den milletvekili oldu. ...MHP'nin Ankara ikinci bölge ikinci sıradan aday gösterdiği ve Bahçelievler katliamı sanıklarından olan Mustafa Mit de Meclis'e girdi. O dönem katliamla ilgili soruşturma yürütülürken katliamda kullanılan 06 PD 137 plakalı ...

MHP’nin Ankara ikinci bölge ikinci sıradan aday gösterdiği ve Bahçelievler katliamı sanıklarından olan Mustafa Mit de Meclis’e girdi. O dönem katliamla ilgili soruşturma yürütülürken katliamda kullanılan 06 PD 137 plakalı araç araştırıldığında, aracın Mustafa Mit’e ait olduğu anlaşılmış ve Mit gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Mit, aracın örgüt için alındığını, Ali Şerit tarafından sürüldüğünü, sürekli Muhsin Yazıcıoğlu ve Abdullah Çatlı’nın emrinde olduğunu ve katliamın yapıldığı gün aracı Abdullah Çatlı’nın kullandığını öğrendiği yönünde ifade vermişti. Mustafa Mit, partinin 21 Mart’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği 11. Olağan Kurultayı’nda Merkez Yönetim Kurulu’na getirilmiş, ardından milletvekili adayı yapılmıştı.”