FLAŞ GELİŞME: Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Aydın Doğan'a FETÖ soruşturması

FLAŞ GELİŞME: Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Aydın Doğan'a FETÖ soruşturması

Sürpriz bir kararla Doğan Medya'yı Demirören Gruba satarak medyadan tümüyle çekilen Aydın Doğan'a FETÖ şoku. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Aydın Doğan'la ilgili itirafçı ifadelerini tefrik etti.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görulen FETÖ Çatı Davasında tutuklu sanıkken etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılan Çobanlar Memer A.Ş CEO'su Sami Çoban'ın itirafları, sürpriz bir kararla medyadan çekilme kararı veren Aydın Doğa'nın başına iş açtı. 

Muğla Adliyesinde görülen FETÖ davasında yargılanan tutuklu sanıklardan Sami Çoban etkin pişmanlık yasası kapsamında itiraflarda bulunarak tahliye edilmişti.

Çoban'ın ifadesinde" Dilekçemde Aydın Doğan ile ilgili bahsettiğim husus daha önceki ifademde belirttiğim husustan farklıdır. Anlatmak istediğim olay 2012 veya 2013 yıllarında gerçekleşmiştir. İl imamı Salih Demirayak, Aydın Doğan'ın Bodrum ilçesinde bulunan villasına kendisiyle tanışmam amacıyla beni görüştürdü. Bu görüşme sırasında yanımızda işadamı Yavuz Öztaş da vardı. 4-5 kişilik toplantı idi. Salih Demirayak, villanın içinden yaptığı telefon görüşmesi sonrasında bahçede oturan Aydın Doğan'a FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in selamlarını iletti. Gülen'in kendisini takdir ettiğini ve sevdiğini, her iki medya grubunun yayın politikaları konusunda ortak bir noktada faaliyet göstermesini arzu ettiğini iletti. Burada bahsettiği medya grupları Doğan ve Cihan Medya gruplarıydı. Doğan bu mesaja olumlu ya da olumsuz cevap vermezken Gülen'e selamlarının iletilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Mustafa Güneş, sanığa "Görüşme medya kuruluşlarının yayın politikası hakkında mıydı?" sorusunu yöneltti. Çoban, "Doğrudur efendim" yanıtını verdi.

Ayrıca sanık Çoban, Aydın Doğan ve Gülen’le ilgili bir çok çarpıcı iddialara da ifadesinde yer vermişti.
 
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının bu gelişmeler üzerine Aydın Doğan’a resmen soruşturma başlattığı öne sürülmüştü ancak AVAZTÜRK'ün Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre savcılıkça yürütülen işlem yeni bir soruşturma açmak değil itirafçı Sami Çoban'ın Aydın Doğan'a yönelik iddialarının tefrik edilerek İstanbul'da devam eden başka bir FETÖ soruşturmasına göndermekten ibaret olduğu ortaya çıktı. Doğan'la ilgili İstanbul'da yürütülen başka bir soruşturmanın Muğla'daki itirafçı ifadeleriyle genişletilmesi bekleniyor.

AVAZTÜRK