Genelkurmay Hulusi Akar'dan 15 Temmuz açıklaması

Genelkurmay Hulusi Akar'dan 15 Temmuz açıklaması

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar 'En son hain TSK'dan temizleninceye kadar mücadele devam edecek' açıklamasında bulundu

Genelkurmay BAşkanı Orgeneral Hulusi Akar, TSK'nın resmi internet sitesinden bir mesaj paylaşarak, TSK'daki FETÖ mücadelesi hakkında bilgi verdi.

SİLAH ARKADAŞLARINA SESLENDİ

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kahraman ve Fedakâr Mensupları" diye başlayan ve 15 Temmuz arefesinde yayınlanan mesajında Akar şunları kaydetti:

Tarihin müstesna sayfalarını, şanlı ve şerefli destanlarıyla dolduran Asil Türk milleti; hiçbir tehdide boyun eğmeden onurlu ve başı dik bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde egemen ve bağımsız olarak yaşama ülküsünü, daima rehber edinmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasimize ve onun köklü değerleri ile saygın kurumlarına kasteden; ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine de sızan FETÖ terör örgütünün hain mensupları, 15 Temmuz 2016 tarihinde, şanlı tarihimizde hiç rastlanmayan menfur bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.

Bu hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede asker, polis ve sivil vatan evlatları; Asil Türk milletinin tarihinden ve yüksek değerlerinden aldığı güçle, ulusal menfaatlerimiz etrafında kenetlenerek hainlere geçit vermemiştir.

Peygamber ocağı şanlı ordumuza sızan bu hainlerle ilgili her türlü idari ve adli işlem, 15 Temmuzun hemen ertesinde başlatılmış olup; FETÖ mensubu en son hain de Türk Silahlı Kuvvetlerinden temizleninceye kadar, mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.

Vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan 249 şehidimiz ile iki binden fazla gazimiz; 15 Temmuzda bir kez daha bayrağa asil rengini kazandırmış, aziz ecdadımıza yaraşır yeni bir diriliş destanı yazarak gelecek nesillere, ibret ve kahramanlıklarla dolu bir demokrasi mirası bırakmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin devletine ve milletine sadık vefakâr mensupları; rengini şehit kanından alan bayrağımız, ecdattan miras kalan kutsal vatan toprağımız ve binlerce yıllık köklü bir gelenekle şekillenen devletimizin bekası için; geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü tehdit ve tehlikeye karşı gerektiğinde seve seve canını feda etmeye hazırdır.

Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuzu yeni bir dirilişin simgesi yapan şehitlerimiz ve gazilerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise minnetle anıyorum.

Aziz milletimizin varlığı, vatanımızın bölünmezliği ve devletimizin bekası için canlarını feda etmeye daima hazır olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakâr mensuplarına en derin sevgilerimle birlikte başta terörle mücadele olmak üzere onurlu vazifelerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum.