Gör beni göreyim seni ittifakı! CHP-HDP ve SP ayrı saf tuttu

Gör beni göreyim seni ittifakı! CHP-HDP ve SP ayrı saf tuttu

CHP-İyi Parti-SP ve DP’nin bir araya gelerek oluşturdukları “Millet” ittifakının pabucu dama atıldı.

Resmi ittifakın yanı sıra CHP-HDP ve SP’nin gizlice anlaştıkları ve İyi Parti’yi yalnız bıraktıkları ortaya çıktı.

HDP’DEN HAKKARİ’DE JEST

HDP’li bir kurmay, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ilk mitingini Edirne, ikincisinin ise Hakkari’de düzenlemesinin anlamlı olduğunu söyledi. Muharrem İnce’nin, Edirne Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin de işbirliğine zemin yarattığını anlatan aynı isim, “ Muharrem bey, Hakkari’de , HDP’lilerin büyük bir jesti ile karşılaşacak. Bundan böyle gerek Muharrem bey gerekse de Temel bey, doğu ve güneydoğu illerinde düzenleyecekleri mitinglerde HDP’lilerin jestleri ile karşılaşacaklar dedi.

HDP’YE BARAJ DESTEĞİ

Öte yandan aynı isim, CHP ve SP’nin HDP’ye yüzde 1+0’luk barajı geçme konusunda destek olacaklarına inandıklarını söyledi. Özellikle CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde çok sayıda seçmenini HDP’ye yönlendirdiğini ifade eden HDP kurmayı, “HDP’nin barajı aşması gerekiyor. Bunun için de CHP ve SP’nin desteğine ihtiyacı var. Özellikle CHP’nin bu desteği atacağına inanıyorum. Aksi halde HDP’nin barajı aşması zor görünüyor” diye konuştu.

DEMİRTAŞ TAVŞAN ADAY

Bu arada HDP’li kurmay, amaçlarının cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura bırakmak olduğunu söyledi. HDP’den önemli ölçüde oyun CHP adayı Muharrem İnce’ye gideceğini kaydeden HDP kurmayı, “ CHP oy yönlendirip HDP’ye barajı geçirtebilir. HDP de belli bir oyu CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye verir. Böylece ikinci tur cumhurbaşkanı seçimine ikinci aday olarak Muharrem bey kalır” dedi.

CHP VE SP’DEN MÜŞAHİT DESTEĞİ

HDP’li kurmay, seçim ve sandık güvenliği konusunda da CHP ve SP ile anlaşmaya vardıklarını söyledi. Oluşturulan seçim güvenliği heyetinin çalışmalarının sonuna geldiğini anlatan HDP’li isim, şöyle konuştu:
“ Her iki parti de bölgeye müşahit gönderecek. Çünkü bizim müşahitlerimiz, baskı karşısında geri çekiliyor. Ancak, batıdan gönderilecek CHP ve SP müşahitleri sandık güvenliği konusunda etkili olurlar. Sanıyorum, CHP Ankara Barosu ile görüştü. Çok sayıda avukat bölgede görevlendirilecek.”