Harezmi Eğitim Modeli uygulamaya konuluyor

Harezmi Eğitim Modeli uygulamaya konuluyor

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinin başında gelen İstanbul’da Milli Eğitim Müdürlüğü ve STEM’in sosyal bilimlerle ortaklaşa gerçekleştirdiği Harezmi Eğitim Modelini, Milli Eğitim Bakanlığı 13 ilde de uygulamak için harekete geçti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, geçen sene yapmaya başladıkları “Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri Öğretimi” uygulamasıyla, Harezmi Eğitim Modeli’nin bir çok il ve ilçede eğitim öğretim verilen yaklaşık elli okulda uygulandığını ifade etti.muhammed-yenigul-001.png

Yelkenci, gündemde olan yöntemlerle konunun çözülemeyeceğini düşündüklerini ve bundan dolayı da her öğrenciyi kapsayan bir eğitim bakış açısıyla ele aldıklarını aktardı.

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ

Harezmi’nin Algoritmayı matematik bilimine hediye etmesinden dolayı onun ismini bu çalışmaya verdiklerini dile getiren İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, bilgi işlemsel düşünce ve makinesiz bilgisayar bilimlerinin bu model için ana maddelerden bir tanesi olduğunu aktararak, bu düşünce tarzıyla problemlerin çözüm yollarını bularak problemi çözeceğini açıkladı.

ÖĞRENCİLER DAHA AKTİF OLACAK

Harezmi modeliyle yaklaşık beş öğretmenin aynı anda bir sınıfla ilgilenmesiyle birlikte yapılacak düzenlemeyle öğrencilerin daha da aktif olacağını bildiren Yelkenci, Ataköy’de bir okulda öğrenciler çevre kirliliği konusunu belirlediler. Gezegenin yok olmasını engellemek için yeni bir gezegen kurguladılar ve adını Latince verdiler. Yaratılan gezegende topraksız tarım imkânlarının pratiğini ortaya koydular. Hocalar da oluşabilecek sorunlara karşı öğrencilerle birlikte nasıl davranılacağını çalıştılar.

Ömer Yelkenci sözlerin İstanbul’da iki yüz okulda uygulamaya geçirmek için çalıştıklarını ifade etti. İstanbul’da Şubat’ın 12’si ile 16’sı arasında on üç il müdürünü ve her ilimizden 4 öğretmen ağırlayacağız. On üç il içinden sadece Edirne ve Kars belli oldu.