Hatay’da Depremzede Aileler Eğitimdeki Sorunlarına Dikkat Çekti

Hatay’da Depremzede Aileler Eğitimdeki Sorunlarına Dikkat Çekti

Hatay’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından eğitimde yaşanan sorunlar gündeme geldi. Depremzede aileler ve öğrenciler, eğitim hakkından mahrum kalmamak için yetkililerden destek talep etti.

Hatay’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından, eğitimde yaşanan sorunlar da gündeme geldi. Depremzede aileler, çocuklarının eğitim hakkından mahrum kalmamaları için yetkililerden destek talep etti. Öğrenciler ve öğretmenler ise ulaşım, servis, yemek, kırtasiye ve kaynak kitap gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.

Depremzede aileler, Hatay Defne’de bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada, deprem sonrası eğitimde yaşanan aksamalar ve eksiklikler dile getirildi. Aileler, okulların başlamasıyla birlikte çocuklarının güvenli bir şekilde eğitim alabilmeleri için servis, yemek, kırtasiye ve kaynak kitap gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını istedi.

Depremzede ailelerden biri olan Yurttaş, üç çocuğunun da eğitim gördüğünü söyledi. Yurttaş, “Servisimiz yok, kaynak kitabımız yok. Benim öğrencim mesela 8. sınıf, kaynak kitap almak zorundayım. Param yok. Öğretmenlerden, büyüklerden, herkesten rica ediyoruz. Bir şekilde Antakya’dan gelen şeylere depremzelere bir şeyler, bir çare bulunsun. Özellikle köy okullarına. Zaten biz şehir olarak bittik” dedi.

Bir diğer Depremzede ise servis ve yemek ihtiyacına dikkat çekti. “Bu insanlara servis çıkmayacaksa ne anlamı var bu insanlığın, bu belediyeciliğin? Biz bunları istiyoruz. Çocuklarımıza servis, çocuklarımıza yemek. Gerekirse kırtasiye ihtiyaçlarını da versinler.” diye konuştu.

Depremzede ailelerin yanı sıra üniversite öğrencileri de eğitimdeki sorunlardan nasibini aldı. Depremde evi zarar görmediği için kendisine burs verilmediğini söyleyen üniversite öğrencisi ise “Evimiz sağlam olduğu için bir de arabamız olduğu için bize hiçbir şekilde burs çıkmıyor. Evde birçok kişi kalıyoruz ve bu durumun çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Depremzede aileler ve öğrenciler, eğitimdeki sorunların giderilmesi için yetkililerden acil olarak adım atılmasını bekliyor.