Hayaldi, keşke hep hayal kalsaydı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan (4 Aralık2016) : “...Fiziki sorunları çözmeyi başardık ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızda ki eğitimin içeriğinin kalitesinden daha da önemlisi mantalitesinden memnun değilim”

Kronolojik daha doğrusu trajik halimiz;

2003 yılında katsayı farkı arttırıldı.
2004 yılında eğitim müfredatı değiştirildi. Bakan Hüseyin Çelik değişikliği şöyle açıkladı: “Yürürlükteki sistem ekonomiye, demokrasiye, üretime ve bireye duyarlı değil... Müfredatı tepkiyle değil sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişte ihtiyaçları düşünerek yaptık... Sendikalarla uzlaşma aradık. İnternetten görüş alışverişi sürecek... Meseleye bilimsel yaklaşıyoruz...”
2005 yılında 3 yıllık olan lise 4 yıla çıkarıldı.
2007 yılında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yerine 6.7. ve 8.sınıfın sonunda girilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) geldi. (Değiştirecekler illa ki)
2010 yılında 10 yıldır uygulanan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sistemini değiştirilerek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sistemlerine geçildi. (Zaten o dönemden sonra skandalların da arkası kesilmedi)
2010 yılında Seviye Belirleme Sınavını (SBS) 3 yıl sonra tekrar tek sınav modeline döndürdüler. (Hatanın neresinden dönersek kâr dediler zahar)
2010 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yayımladığı bir genelgeyle tüm düz liselerin Anadolu liselerine dönüştürüleceğini açıkladı, uygulama hemen başlatıldı.
 (Elinde sihirli değnek var ya!)
2012 yılında İlköğretimde kesintisiz 8 yıllık sistemden vazgeçildi, 4+4+4 sistemine geçildi. (Bence 3-5-2’ yi daha iyi oynardık ama neyse önümüzde ki maçlara bakacağız artık)
2012 yılında katsayı kaldırıldı. (9 yıl sonra gereksiz olduğuna anca kanaat getirdiler elleham)
2012 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dershaneler kapatılacak" açıklaması yaptı.
2013 yılında ilk TEOG sınavı uygulandı. Bakan Nabi Avcı Teog’u şöyle tanıttı: "Sosyal, sanatsal, sportif etkinliklere inşallah daha fazla vakit ayıracaksınız. Ailelerinizle, arkadaşlarınızla daha çok vakit geçireceksiniz.”
 

 2017 yılında yani başladıktan 3 yıl sonra TEOG kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEOG'un kaldırılmasının gerekçesini anlattı: Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin."

Peki sonuç;

:DKPNBoIW0AAgpCN.jpg-large.jpg

 

Bu sonuca bizi ulaştıran kadroyu tanıyalım. Sırasıyla 2002’den 2017’ye Ak Partili Milli Eğitim Bakanlarımız ve mezun oldukları bölümler;

Erkan Mumcu : Hukuk Fakültesi Mezunu

Hüseyin Çelik : Edebiyat Fakültesi Mezunu

Nimet Çubukçu : Hukuk Fakültesi Mezunu

Ömer Dinçer : İşletme Fakültesi Mezunu

Nabi Avcı : İdari Bilimler Fakültesi Mezunu

İsmet Yılmaz : Makine Mühendisi - Hukukçu

Aslında sorunun çözümü basit. Eğitim fakültesi mezunu birini bakan yapmasını geçtim danışman tutsa yeter!

TEOG kaldırıldı yerine ne gelecek ya da başımıza ne gelecek diye dertlenirken Erdoğan (17.09.2017) “Eğitimde hayal edilemeyen adımlar atıldı” açıklamasıyla yüreklerimize su serpip, gözlerimiz yaşarttı.

Bence biz hiç durmayalım, yola devam edelim. Durduk yerde başımıza iş geliyor yoksa!

Önceki ve Sonraki Yazılar