Hulusi Akar: Bizim istilai tutumumuz yok

Hulusi Akar: Bizim istilai tutumumuz yok

Zeytin Dalı Operasyonu için açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar operasyonun bölgeden bütün teröristlerin temizleninceye kadar süreceğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de başlatmış olduğu Zeytindalı Harekâtı ile birlikte bölgede bulunan teröristlere kan kusturulurken teröristlerin destekçisi Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri endişe duyduklarını açıklamaya başladı.ilhami-yangin-002.png

SONUÇ ALANA KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye'nin kararlı tutumu ve teröristlere karşı vurduğu sert darbeler sonrası bölgede bulunan teröristler ağır kayıplar vermeye başladı. Gece gündüz devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri teröristlerin bulunduğu bölgeleri ağır silahlarla havadan ve karadan teker teker yok ediyor. Zeytin Dalı harekâtının 3. gününde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar eli kanlı terör örgütü PKK/YPG'yi işgal ettiği Afrin'den temizlemek için büyük bir operasyona başlandığını ve bundan da sonuç alana kadar devam edileceğini belirtti.

İSTİLAİ BİR TUTUM

Suriye bataklığında Türk ordusunun karşısında sadece PKK/YPG olmadığını bunun yanı sıra kan emici terör örgütü DEAŞ’ın da bulunduğunu aktaran Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatının amacının hem bölge hem ülke için istikrarın sağlanması olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Akar, Türkiye sınırlarında ve Suriye’de terörist kalmayıncaya kadar operasyonun devam edeceğini belirterek Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri gibi istilai bir tutum sergilenmediğini ifade etti.