İki CHP’li karşı karşıya! Yaşanan skandal değil, hakaret dava sebebi oldu...

İki CHP’li karşı karşıya! Yaşanan skandal değil, hakaret dava sebebi oldu...

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar ile Murat Hazinedar, yolsuzluk, örgüte üyelik gibi suçlar ile görevinden uzaklaştırılmıştı. Bunları bir kenara bırakan CHP, Hazinedar’ın CHP millet vekiline hakaret ettiği gerekçesi ile davalık olmasına karar verdi.

Geçtiğimiz Ocak ayında görevinden uzaklaştırılan Murat Hazinedar, yolsuzluk örgüte üye olmak ve hatta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliği sebebi ile polislikten atılan kişileri güvenlik görevlisi olarak alması iddiaları ile gündeme bomba gibi düşmüştü. gizemmm-002.jpg

Murat Hazinedar hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen talimat ile bir soruşturma komisyonu kurulmuş Milletvekilleri görevlendirilmiş ve Hazinedar hakkında bir rapor hazırlanmıştı. Disiplin kurulunda yer alan üç milletvekili tarafından hazırlanan rapor ile de Murat Hazinedar’ın parti disiplin kuruluna sevk edilmesi kararı verilmişti. Anca elde edilen bilgilere göre hazırlanan bu rapor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından işleme konulmamıştı.

UTANILACAK ADAM

Hakkında hazırlanan rapor sonrası eski CHP’li Belediye Başkanı Hazinedar yaptığı sert açıklama işe komisyon başkanı İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’i hedef alarak açıklama yapmış ve hazırlanan raporu ahlakdışı olarak değerlendirip, utanılacak adam şerefi varsa yoksa kendisidir demişti.

YAŞANAN SKANDALDAN DEĞİL HAKARETTEN DAVALIK OLDU

CHP’yi birbirine katan Hazinedar’ın açıklaması sonrası İlhan Cihaner’in avukatı Murat Hazinedar'ın cezalandırılmasını istedi. İki CHP’liyi karşı karşıya getiren olay sonrası Cumhuriyet Savcısı Hakan Aksoy’un başlattığı soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Hazinedar'ın sarf ettiği sözlerin, İlhan Cihaner'in kişilik haklarına saldırdığı, aşağılayıcı ve hakaret niteliği taşıdığı ileri sürüldü.