IMF: Yardım etmek için çalıştık

IMF: Yardım etmek için çalıştık

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin, Suriye ve Iraklı mülteciler için "inanılmaz işler" yapmasına karşın üzerinde daha az odaklanılan üç ülkeden biri olduğunu açıkladı.

IMF'nin Nisan 2017 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu (WEO)'nun yayımlanması dolayısıyla Washington'da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya IMF Araştırma Birimi Başkanı ve Ekonomi Danışmanı Maurice Obstfeld'in yanı sıra iki IMF yöneticisi ve Dünya Ekonomik Araştırmalar Bölümü, Araştırma Birimi Başkanı Oya Celasun katıldı.

Toplantıda bir gazetecinin "Orta Doğu'da şu anda mülteciler sorunuyla karşı karşıya bulunan, Lübnan ve Ürdün gibi ülkeler için ne düşünüyorsunuz? Bu Orta Doğu'da bizim için önemli bir konu" şeklindeki soruya Maurice Obstfeld şu cevabı verdi:

"Önceki basın toplantılarının bazılarında, Avrupa'daki mülteci durumuna çok fazla odaklanıldığından sözetmiştik. Lübnan, Ürdün, Türkiye gibi soruna daha yakın olan ülkelere bakarsanız, bu ülkelerin üzerine, bu kadar büyük mülteci toplulukları için gerekli olan onları barındırma, iş gücüne dahil etme olanakları vb için mali kaynaklar açısından inanılmaz yüklerine rağmen daha az odaklanılmaktadır. Biz IMF'de onlara yardım etmeyi denemek için bölgedeki ülkelerle elbette mümkün olduğunca alandaki yetkimiz çerçevesinde çalıştık, ancak bu gözden kaybetmememiz gereken çok yüksek bir yük."