İnce’ye  “mükerrer” imza kumpası

İnce’ye “mükerrer” imza kumpası

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında tarihte bir ilk yaşandı.

166 delegenin imzasını alan adaylardan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin 49 imzası silindi. CHP kulislerinde günlerdir dillendirilen mükerrer delege iddiası kurultayda gerçek oldu.

BİLE BİLE LADES

CHP kulislerinde günler önce Muharrem İnce’ye imza veren bazı delegelerin imzalarının mükerrer olduğu konuşulmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yakın isimler tarafından çok sayıda delegenin imzasının kurultay günü mükerrer olduğu gerekçesiyle silineceği iddiaları ortaya atıldı. Divan Başkanlığı’na da Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in seçileceği ve burada adaylar için verilen imzaların karşılaştırılarak mükerrer imzaların silineceği ileri sürüldü. CHP kulislerinde iddia olarak ortaya atılanlar kurultayda gerçek oldu ve hem İnce’ye hem de Kılıçdaroğlu’na imza veren 49 imza Divan Başkanı’nın kararıyla bilindi.

İKİ AYRI EKİP

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun en başından bu yana İnce’ye verilen imzaların mükerrer olduğu bildiği ortaya çıktı. Muharrem İnce ile görüşme yapan Kılıçdaroğlu’nun bu gerçeğini bilmesine rağmen bilerek uyarmadığı kaydedildi.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun delegelere baskı kurmak çin iki ayrı ekip görevlendirdiği kaydedildi. Ankara’da Kılıçdaroğlu adına delegeye baskı kurmak için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in İstanbul’da ise Bakırköy Belediye Bülent Kerimoğlu’nun çalışma yaptığı kaydedildi. Ayrıca iddialara göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na 30 milletvekili ısrarlara rağmen imza vermedi. Kılıçdaroğlu, 30 ismi ikna etmeleri için de Eskişehir Milletvekili Attila Sertel’i görevlendiği ileri sürüldü. Sertel’in imza vermeyen 30 milletvekilinden 15’ini Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyi ikna ettiği ifade edildi.