Instagram parolanızı güncelleyin! Siz de bu parolalara sahipseniz hesabınız her an çalınabilir!

Instagram parolanızı güncelleyin! Siz de bu parolalara sahipseniz hesabınız her an çalınabilir!

Kişilerin en çok kullandığı sosyal medya platformları arasında Instagram yer alıyor. Küresel bazda en çok kullanıcı sayısına sahip olan Instagram’da hesapların ne kadar güven altında olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya kullanıcıları, platformlarda hesap açarken birçok kişisel bilgi ve giriş şifresini sisteme kaydediyor. Sosyal medya platformları için tercih edilen şifrelerin güvenilirliği büyük bir öneme sahiptir. Nitekim kullanıcılar, sosyal medya hesaplarında özel konuşmalarını yapabildiği gibi sadece takipçileri ya da Instagram’da olduğu gibi yakın arkadaşları ile fotoğraflarını paylaşabiliyor.

Dünya genelinde en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram için tercih edilen şifrelerin ne kadar güvenli olduğu sorgulanmaya başlandı. Dünyaca ünlü şifre yöneticisi hizmeti olan NordPass, dünya genelinde en çok tercih edilen 200 şifreyi içeren bir rapor yayınladı.

HESABINIZIN ÇALINMASI SADECE BİR SANİYE

Yapılan açıklamalara göre, dünya çapında en çok tercih edilen şifrelerin internet korsanları tarafından kırılması ve kullanıcı hesaplarının ele geçirilmesi bir saniyeden bile kısa sürüyor. Bu nedenle özellikle Instagram gibi kişisel verilen en fazla yer aldığı sosyal medya platformları için tercih edilecek olan parolaların, farklı sembollerden, rakam ve harflerden oluşmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Şifreler ne kadar karmaşık olursa kırılma ihtimali de o kadar düşük olacaktır.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ŞİFRELER AÇIKLANDI

instagram-parolanizi-guncelleyin-siz-de-bu-parolalara-sahipseniz-hesabiniz-her-an-calinabilir-2.jpg

NordPass tarafından yayınlana raporda, dünya genelinde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen şifreler açıklandı. Bu listenin başında ise konuk kelimesinin İngilizcesi olan ‘guest’ kelimesi yer aldı. 30 ülkeyi kapsayan bu araştırma sonucunda açıklanan listenin ilk on sırasında yer alan şifrelerin kırılması ise bir saniyeden daha kısa sürüyor. Uzmanlar, tercih edilecek şifrelerin en az 15 karaktere sahip olması gerektiğini ve her hesapta aynı şifrenin kullanılmaması gerektiğini de ifade ediyor. Listenin geri kalanında yer alan ve en çok tercih edilen şifrelerin kırılması da oldukça kısa bir sürede gerçekleşiyor ve kullanıcılara ait hesaplar ele geçiriliyor. İşte en çok tercih edilen on şifre;

  • Guest
  • 123456
  • Password
  • 12345
  • a1b2c3
  • 123456789
  • Password1
  • 1234
  • abc123
  • 12345678