Instagram platformunun bilinmeyen özellikleri! Aynı anda birden fazla fotoğraf nasıl paylaşılır?

Instagram platformunun bilinmeyen özellikleri! Aynı anda birden fazla fotoğraf nasıl paylaşılır?

Sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilen uygulama herkesin tahmin edebildiği üzere Instagram olarak karşımıza çıkıyor. Görsel tabanlı paylaşım platformunda birden fazla fotoğraf paylaşımına dair aramalar artış kazandı.

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformu da olsa Instagram hakkında bilinmeyen yeni özellikler her geçen gün ortaya çıkıyor. Kullanıcıların gün içerisinde en çok vakit geçirdikleri Instagram uygulamasına dair pratik kullanımlar çoğu kullanıcı tarafından bilinmiyor.

Instagram platformu, hikaye bölümü ile kullanıcılarına yeni bir paylaşım alanı sundu. Video, canlı yayın ya da fotoğraf paylaşımlarının yapılabildiği hikaye kısmındaki gönderiler, yirmi dört saat boyunca takipçiler tarafından görülebiliyor. Aynı zamanda bu bölümde yapılan paylaşımların, kimler tarafından görülebileceği ya da görülemeyeceği de kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor.

TEK KAREDE DAHA FAZLA FOTOĞRAF PAYLAŞIN

instagram-platformunun-bilinmeyen-ozellikleri-ayni-anda-birden-fazla-fotograf-nasil-paylasilir.png

Instagram kullanıcıları, hikaye kısmında aynı kare içerisinde birden fazla fotoğrafın nasıl paylaşılabileceğini araştırmaya devam ediyor. Her bir fotoğrafı ayrı ayrı hikaye kısmına yüklemek yerine küçük bir kolaj çalışması yaparak, paylaşılmak istenilen fotoğraflar tek bir karede toplanabilir. Bunu için üçüncü uygulamalar da tercih edilebilineceği gibi bu uygulama direkt olarak Instagram üzerinden de yapılabilir.

ADIMLARI TAKİP EDİN

Instagram uygulamasında hikaye kısmında fotoğraf paylaşırken birçok kişi, tek bir karede birden fazla fotoğrafın olmasını istiyor. Ancak bu işlemi nasıl yapacağını bilmediği için çözümü arama motorlarında arıyor. Instagram uygulamasının hikaye kısmında aynı karede birden fazla fotoğraf paylaşmak için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • İlk olarak Instagram uygulaması açılmalı ve hesaba giriş yapılmalıdır.
  • Ardından hikaye ekleme sayfasına girilmedir.
  • Hikaye kısmında paylaşılacak ilk görsel seçildikten sonra iki parmak yardımı ile ilk fotoğraf küçültülerek boyutlandırılmalıdır.
  • İlk görselin boyutlandırılması tamamlandıktan sonra sağ üst köşede yer alan çıkartmalar ekranı seçilmelidir.
  • Çıkartmalar sekmesi ile açılan yeni menüden ‘+’ imgesi tıklanarak hikayeye eklenmek istenilen ikinci görsel seçilmelidir.
  • Daha fazla fotoğraf eklemek için aynı işlem boyutlandırma sürecinden sonra tekrar edilmelidir.
  • Paylaşılacak fotoğraflar hazırlandıktan sonra istenilen filtrelerde kullanılarak hikaye paylaşımı pratik bir şekilde tamamlanabilir.