İran'da saldırı! Meclis ve türbede silah sesleri...

İran'da saldırı! Meclis ve türbede silah sesleri...

Başkent Tahran'daki meclisin içine Kalaşnikoflarla giren üç saldırgan arka arkaya ateş açtı, en az bir koruma öldü. Silah sesleri uzun süre kesilmedi, bazı sivillerin de yaralandığı bildiriliyor.

Dakikalar sonra Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde de saldırı oldu. Bir erkek saldırgan türbede ateş açtı, yaralılar var.

İran, bu sabah bir dizi silahlı saldırı dalgasıyla sarsıldı. Sabah saatlerinde ilk olarak başkent Tahran'daki mecliste silah sesleri duyuldu. Meclisin içine giren üç saldırgan, peş peşe ateş açtı. Saldırganlardan ikisi kalaşnikof tüfekle biri ise tabancayla saldırdı. Yerel haber ajansları, silah seslerinin devam ettiğini bildiriyor.

Fars haber ajansı, erkek saldırganın birçok kez ateş açtığını ve saldırıda bir korumanın öldüğünü aktarıyor. Ayrıca yaralanan iki sivil hastaneye taşındı. Ajans, saldırganın binadan çıkmayı başardığını ve kaçarken yakalandığını duyurdu.

Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra bu kez Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde saldırı düzenlendi. Bir erkek saldırgan ateş açtı, yaralıların olduğu bildiriliyor.

Humeyni, 1979 İran İslam devriminin lideriydi ve halihazırda ülkenin en önemli dini figürü

İran'da son olarak dün akşam bir grup protestocu meclisin önünde toplanmıştı.

Resmi haber ajansı, Hazar finansal enstitüsüne para yatıran öğretmenlerin gösteri yaptığını belirtmişti.

Milliyet