İran'da terör saldırısı! Ölü ve yaralılar var

İran'da terör saldırısı! Ölü ve yaralılar var

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş sırasında terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi geldi

Saldırının İran'da bugün başlayan ve 8 yıl süren Irak-İran savaşının bitişinin yıldönümünün anıldığı "Kutsal Savunma Haftası"nın ilk gününde yapılması dikkat çekti.

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde düzenlenen askeri tören sırasında silahlı teröristler ateş açtı. İran Devlet Televizyonu, olayı "Tören sırasında çok sayıda silahlı saldırgan ateş açmaya başladı. Çok sayıda kişi öldü ve yaralandı" ifadeleriyle duyurdu.

RUHANİ APAR TOPAR GÖTÜRÜLDÜ

Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, alandan apar topar götürüldü.

ASKERİ ÜNİFORMA GİYMİŞLER

Geçiş başladıktan sonra kimliği belirlenemeyen iki saldırgan seremoniyi izleyen sivil kalabalığa ateş açtı. Saldırı yaklaşık 10 dakika sürdü. Saldırganların askeri üniformalar giydiği belirtiliyor.

Resmi haber ajansı İRNA, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 20 kişi yaralandığını açıkladı. Yarı resmi haber ajansı Tasnim ise, en az 8 askerin öldüğünü ifade etti. Tasnim, 4 saldırgandan ikisinin öldürüldüğünü, ikisinin ise arandığını da bildirdi.

Saldırıya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.