‘Işık Operasyonu’nun ikinci evresinde hedef: Hakan Fidan

‘Işık Operasyonu’nun ikinci evresinde hedef: Hakan Fidan

Bir süre önce değişim adıyla başlattığı yeni dönemin ilk ayağında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik operasyonun fitilini ateşleyen TGRT ve Türkiye Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran İhlas Grubu, şimdi de MİT müsteşarı Hakan Fidan’a yöneldi.

Işık cemaatine Bağlı İhlas Grubu bünyesinde bulunan Türkiye Gazetesi ve TGRT televizyonunda kümeleşen bir ‘yapı’, son günlerde imza attığı operasyonlarla dikkatleri üzerine çekti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik operasyonun fitilini ateşleyen grup bu kez de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı hedef aldı.

Bir kısmı emekli asker olan, üst düzey askeri çevreler ve bürokrasinin çeşitli kademeleri ile irtibatlı olduğu gözlenen Işık yapılanması, yakın zamanda, TSK’da varlığını sürdüren ulusalcı bir grubun darbe yapacağını öne sürerek de gündeme gelmişti.

 

Son operasyonunun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevi bırakması ile noktalanması, Türkiye gazetesi ve TGRT televizyonunda kümeleşen kozmik ekibin çıtayı daha yukarıya çekmesine yol açtı ve şimdiki hedefleri MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu.

 

Fidan’a örtülü istifa çağrısı

 

Türkiye gazetesinde köşe yazan Fuat Uğur, bugün yayımlanan “Hakan Fidan’ın vermesi gereken karar ve spekülasyonun kaynağı” başlıklı yazısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı, “üstü örtülü olarak” istifaya davet etti.

Fidan’ı, 15 Temmuz’un “kontrollü darbe olduğu” yönündeki spekülasyonların kaynağı olmakla itham eden Fuat Uğur, yazısını, “Eğer ‘kontrollü darbe yalanı’nı dolaşıma sokan FETÖ çetesi ve onun CHP’deki kuyruklarının yürüttüğü spekülasyonun son bulması isteniyorsa Hakan Fidan’ın bir karar vermesi gerek.

 

O kararın ne olabileceğini ben söyleyecek değilim şüphesiz ama kamuoyu acaba bir özeleştiriyi de hak etmiyor mu en azından?” ifadeleriyle noktaladı.

 

Uğur’un aynı yazıda, Fidan’ın 7 Şubat MİT operasyonunda Cumhurbaşkanı’na ulaşıp 15 Temmuz gecesi darbeyi bilgi vermek için ulaşamamış olmasını da “Demem o ki Cumhurbaşkanı MİT Müsteşarı için ulaşılmayacak kişi değil. Hele böylesine kritik bir günde, vahamet diz boyuyken” ifadeleriyle hatırlattı.

 

AVAZTÜRK