İşler hiç “İYİ” gitmiyor

İşler hiç “İYİ” gitmiyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in morali erken bozuldu.

İyi Parti’yi kurduktan sonra yurt gezilerini sürdüren Meral Akşener, ilk günlerde gördüğü ilgiyi kaybetti. Gittiği illerde ve katıldığı toplantılarda beklediği kalabalığı karşısında göremeyen Meral Akşener, buralarda yaptığı konuşmaları kısa kesmeye başladı.

OY ORANI DÜŞÜYOR

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, Meral Akşener, son günlerde İç Anadolu’da bazı illere yaptığı ziyaretler ve açılış törenlerinde umduğu kalabalığı bulamadı. Ayrıca yaptırılan anketlerde de İyi Parti kurulmadan önce yüzde 17’lerde ölçülen oy oranının da düşüşe geçtiği gözlendi. Meral Akşener, meydanlarda ve konuşmalarında “baraj sorunumuz yok” açıklaması yapsa da son aylarda üst üste yapılan anketlerde İyi Parti’nin oy oranı 6 ila 6.7 arasına sıkıştığı belirlendi.

İÇE KAPANDIK

Öte yandan kalabalıkların İyi Parti’ye olan ilgisini kaybetmesi ve oranlarındaki düşüş Meral Akşener ve kurmaylarını harekete geçirdi. Yapılan toplantılarda durum masaya yatırılırken, alınması gereken önlemler de tartışıldı. Meral Akşener’e yakın bir kurmay, kalabalıkların ilgisini kaybetmesinin nedenini başlattıkları olağanüstü kurultay sürecine bağlarken şunları söyledi:

“Başlangıçtaki ilgi ve heyecan yok. Bu anketlerden önce meydanlarda tespit ettiğimiz bir gerçek. Meral hanımın son günlerde katıldığı toplantılarda beklenen ilgi olmadı. Kalabalıklar cılız kaldı. Sanırım bunda başlattığımız olağanüstü kongre süreci etkili oldu. teşkilatlarımız hem yeni hem de acemi. İçe kapandık. Meral hanımın katılacağı toplantıları duyurmaktan çok, teşkilatlarımız kongre çalışmalarına kilitlendiler. Bu süreçte Meral hanım, yurt gezilerine ara verebilir.”

MEKTUPLU UYARI

Öte yandan Meral Akşener de ortaya çıkan tablonun ardından kurulan il ve ilçe teşkilatlarına uyarı mektubu gönderdi. Teşkilatların içe kapanması üstü örtülü eleştiren Akşener’in mektubundaki şu ifadeleri dikkat çekti:

Sizlere düşen görev, il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle kucaklaşmayı yurdun dört bir köşesinde sağlamak olacaktır. Sizlere düşen görev liyakat sahibi her insanımıza partimizin içinde bir yol açmak olacaktır.”