Isparta'da acı haber: 3 şehit

Isparta'da acı haber: 3 şehit

Eskişehir'den CASA tipi askeri eğitim uçağı kalkış yaptıktan kısa bir zaman sora Isparta'da düştü.

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca Mevkii'nde eğitim uçuşu yapan CASA tipi askeri uçağı düştü. Isparta Valisi Günaydın, uçağın düşmesinin ardından 2 pilot ve 1 teknisyenin şehit olduğunu aktardı.ilhami-yangin-002.png

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Isparta’da düşen uçağın Eskişehir'den eğitim amaçlı kalktığı ve Yalvaç ile Çay ilçeleri arasında bulunan bir bölgeye düştüğü öğrenildi. Kalkıştan çok kısa bir zaman sonrasında radardan kaybolmasıyla bölgeye çok sayıda ekip sevk edilerek düşen uçağın enkazına ulaşıldı. Ayrıca uçakta bulunan 2 pilot ve bir teknisyenin şehit olduğu bildirildi.

BÖLGEYE KARADAN ULAŞMAK ÇOK ZOR

Düşen uçağın CASA tipi CN 235 kargo uçağı olduğunu açıklayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, kazada 3 kişinin şehit olduğunu ve bölgenin arazi şartlarından dolayı karadan ulaşımın zor olduğunu belirtti. Ayrıca Vali Günaydın, bölgede yoğun sis olduğunu aktardı.

TSK KAZA HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Isparta’da meydana gelen uçak kazasının ardından kazayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada 17 Ocak 2018 tarihinde saat 11.00 sıralarında Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyen yer aldığı CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağının saat 12.50 sularında radarda kaybolmasının ardından arama kurtarma çalışmalarının başladığı ve saat 14.30 civarındaEğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç şehidin naaşlarına ulaşıldığı aktarıldı.