İstanbul otogarlarında asayiş operasyonu!

İstanbul otogarlarında asayiş operasyonu!

İstanbul polisi, okulların tatile girmesiyle yolcuların güvenli bir seyahat yapmaları için İstanbul'daki otogarlarda büyük çaplı denetim gerçekleştirdi.

Bayrampaşa'daki İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ile Harem ve Alibeyköy'deki otogarlara eş zamanlı olarak yapılan asayiş denetimlerinde yaklaşık 500 polis görev yaptı. 

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesindeki denetimlere, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı 200 personel görev yaptı. Ekipler denetimlerini; otobüs işletmelerine ait yazıhaneler, metro girişleri, kafe ve restoranlarda gerçekleştirdi. 

Denetimler sırasında otobüslerin bagaj bölümleri kontrol edildi, bavullar didik didik arandı. Ayrıca seyahat edecek yolculara kimlik kontrolü yapıldı. Otogara giriş ve çıkışlarda bekleyen ekipler durdurdukları şüpheli araçları da aradı. 

2 ARACA 190 LİRA CEZA KESİLDİ

Öte yandan 15.00'da başlayan uygulamalar 17.00'da sona erdi.  Asayiş uygulamasında bin 155 kişiye kimlik kontrolü yapıldı. Aranan 4 kişi gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Ayrıca aramalarda 3 adet beyzbol sopası, bir kesici alet bulundu. 2 araca da toplam 190 lira cezai işlem uygulandı.