İstanbul seçimi sonrası ABD'den ilk açıklama

İstanbul seçimi sonrası ABD'den ilk açıklama

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimine ilişkin açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği, "Avrupa'nın en büyük şehrini yönetecek olan Ekrem İmamoğlu'na en iyi dileklerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nin siyasi kolu HDP ile İYİ Parti'nin destek çıktığı CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden açıklama geldi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Ekrem İmamoğlu, yüzde 54,21 ile 4 milyon 741 bin 870 oy alırken, AK Partili rakibi Binali Yıldırım yüzde 44,99 ile 3 milyon 935 bin 444 oy aldı.

"En iyi dileklerimizi sunarız"

ABD Ankara Büyükelçiliğinin, Twitter hesabından yapılan açıklamada İstanbulluların "katılımcı demokrasi örneği" gösterdiği vurgulandı ve İmamoğlu'na tebrik mesajı verildi.

Elçilik tarafından paylaşılan açıklama şu şekilde:

"Avrupa'nın en büyük şehrini yönetecek olan Ekrem İmamoğlu'na en iyi dileklerimizi sunarız. Katılımcı demokrasinin etkileyici bir örneğini sergileyen İstanbul sakinleri, oy verip seslerini duyurmak üzere sandığa gittiler."