Kabine'de şapkadan tavşan çıkartma dönemi! Mucit olan kalacak

Kabine'de şapkadan tavşan çıkartma dönemi! Mucit olan kalacak

Kamuoyunda Kabine revizyonu beklentisinin konuşulduğu günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlardan 6 aylık performans raporu istemesi yeni heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle, gönülleri fethedecek yaratıcı projeler geliştiril

 

BÜROKRASİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, Kabine revizyonu söylentisi bürokrasiyi de fabrika ayarlarına ve eski alışkanlıklarına geri döndürdü. Koltuğu gideceği düşünülen isimlerin başında bulundukları bakanlıklarda işler durma noktasına geldi. Bürokraside işler durma noktasına gelirken, beklemeye geçen bürokratlar, 2017 ve 2018'de yaşama geçirilmesi planlanan projelerin kapaklarını bile açmamaya başladı.

ÖNCELİK GÜNLÜK YAŞAMDA

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlara önceliği vatandaşın geçim sorununu hafifletecek çalışmalara verilmesini istediği bildirildi.Erdoğan'ın bakanlardan; gıda fiyatlarından, ithalatında güçlükler yaşanan kanser ilacına, sebze meyve fiyatlarının normal seyrine döndürülmesine kadar bir çok güncel konuda özgün çözümler üretilmesini istediği ortaya çıktı. Aynı zamanda Erdoğan'ın projelerde kadınlar, gençler, özürlüler ve esnafından unutulmaması gerektiğinin de altını çizdiği bildirildi.

AK PARTİ'DE GÖNÜL ELMA SEFERBERLİĞİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlardan Ak Parti ile Hükümet arasında yaşanan iletişim kopukluğunun da ortadan kaldırılması talimatıın verdiği ifade edildi.Konuşmalarında sık sık "Metal yorgunluğu" vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kurucu değerlerine geri dönülmesinin önemine dikkat çektiği, küskünlüklerin ortadan kaldırılması için çalışılmasını da istediği kaydedildi.

YA DEĞİŞİM YA AÇIKLAMA

Kabine revizyonu söylentisi ile birikte yaşanan tıkanıklığın açılması için de, iki görüş öne çıktı. Konuşulanlara göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 aylık acil eylem planı istemesi revizyonun ortadan kalktığı iddiasını güçlendirdi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine revizyonu ile ilgili açıklama yapmaması sınırlı da olsa değişim beklentisini gündemde tutmaya devam ediyor. bu nedenle de Ak Parti'li bazı kurmaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde "Kabine revizyonu yok" açıklaması yapmasının sürpriz saylmaması gerekitğini söylüyor

Kürşat Türkdoğan

AVAZTÜRK