'Katar olayı Türkiye’yi kuşatma planıdır'

'Katar olayı Türkiye’yi kuşatma planıdır'

Türkiye’nin ilk “Sahur Çadırının” kurulduğu Fatsa Orta Büyük Camii’nde AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ilk “Sahur Çadırının” kurulduğu Fatsa Orta Büyük Camii’nde Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, İlçe Müftüsü Hüseyin Can ve Fatsalılarla bir araya gelen, AK Parti OrduMilletvekili Metin Gündoğdu Katar’a destek mesajı verdi.

ABLUKA BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI

Gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Önemli bir eşikten geçiyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, millet olarak, Müslümanlar olarak birbirimize daha sıkı sarılmalıyız. Yanı başımızda Suriye olayı var. Irak olayı var. Şimdi de Katar’ı konuşuyoruz. Bu ablukanın doğru olmadığını söylüyoruz. Biz Türk milleti olarak sonuna kadar Katar’ın ve Katarlı kardeşlerimizin yanındayız. Bu ablukanın bir an önce kaldırılmasını temenni ediyoruz.”

Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’yi de kuşatmaya çalışıyorlar. 16 Nisan’da milletimizin kırdığı bu kuşatmayı içerde ve dışarda devam ettirmeye çalışıyorlar. Türkiye’ye de abluka uygulanması gerektiğini savunan hasta zihniyetler var. Bizim ülkemize karşı böyle bir söylem geliştirilemez.”

SAHUR ÇADIRI TÜM TÜRKİYE'DE ÖRNEK

Fatsa Orta Büyük Camii’ndeki çadırda sahur yapan Milletvekili Metin Gündoğdu Fatsa Belediyesinin gelenekselleştirdiği Sahur Çadırı uygulamasının tüm Türkiye örnek bir proje olduğunu vurguladı. Gündoğdu “Fatsa Belediyemize, müftülüğümüze ve burayı şenlendiren hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Sahur çadırını haberlerde görmüştüm çok heyecanlanmıştım. İlk fırsatta da buraya geldim. Allah bereket versin, bir çok yerde iftar çadırlarımız var. Ama sahur çadırı uygulaması Türkiye’de bir ilk olarak burada uygulanmaya başladı. Teravihten, sabah namazına kadar sahur çadırımızda sıcak, samimi anlar yaşanıyor.” dedi.