Kemal Bey bunuda yaptı! TBMM’de ‘’İkna oda’’sı

Kemal Bey bunuda yaptı! TBMM’de ‘’İkna oda’’sı

CHP’nin 36. Olağan kurultayına sayılı saatler kala Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de “İkna Odası” kurdu. Milletvekilleri, bu yolla baskı altına alınarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini gösterir imzalar toplandı.

TBMM’de kurulan “İkna Odası’nın” yanı sıra başta Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl olmak üzere bazı isimlerin delegeye baskı kurmaları aday adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin sabrını taşırdı. Bardağı taşıran son damla ise Muharrem İnce’nin adaylığına destek veren delegelerin aranarak imzalarını geri çekmelerinin istenmesi oldu. Bazı delegeler önce Muharrem İnce’ye adaylığı için imza verirlerken, genel merkez yönetiminin baskısı üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da imza vermek zorunda kaldıklarını söylemeleri üzerine sinirler gerildi. Muharrem İnce, yaşanan baskıları protesto etmek ve gelişmeleri kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söylemek üzere alelacele randevu aldı.

“İNCE” TARTIŞMA

Görüşmede Muharrem ince, delgeye yapılan baskıları ve bunu yapan isimleri tek tek Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söyledi. Adaylık için topladığı imzaları da yanında bir dosya ile genel merkeze götüren Muharrem İnce, bunları meydan okurcasına Kemal Kılıçdaroğlu’na vermek istedi. Kılıçdaroğlu, dosyayı almayı reddederken, Muharrem İnce son söz olarak, delegeye baskı yapıldığından bilgi sahibi olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu’na, “Genel merkezi kontrol altına alın, sahip çıkın” uyarısı yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu da bu sözlerin altında kalmayarak “Siz de imza koyan delegenizi kontrol altına alın, sahip çıkın” diye konuştu.