Körfez ülkelerinden flaş KATAR kararı!

Körfez ülkelerinden flaş KATAR kararı!

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, Katar konusunu görüşmek üzere Perşembe günü bir araya geliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri basınında çıkan haberlere göre Körfez ülkeleri Arap hava sahası ve Katar'ın Körfez'de yeni havayolu rotalarının açılması talebini görüşecekler.

Diğer yandan Uluslararası Havacılık Örgütü (ICAO) Bölge Bürosu da Perşembe günü Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanarak Katar'ın yeni rota açılması talebini görüşecek.

Katar ile diplomatik ilişkilerini koparma kararı almasının ardından Körfez ülkeleri Katar'a hava sahalarını kapatmışlardı.

Körfez ülkelerinin Katar'a daha önce Pazartesi gününe kadar tanıdıkları sürenin 48 saat uzatıldığı Suudi Arabistan televizyon kanalı tarafından duyurulmuştu.

Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinin Haziran ayı başında terörü desteklediği gerekçesiyle Katar'la ilişkilerini kesmesinin ardından, diplomatik ilişkilerini düzeltmek için verdikleri ültimaton da Katar'ın İran ile diplomatik ilişkilerini kesmesi, Müslüman Kardeşler Örgütü'ne verdiği desteğin sona erdirilmesi ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının kapatılması da bulunuyor.