Kötü yönetim ve finansal krizle boğuşan Ankaragücü’ne flaş aday

Kötü yönetim ve finansal krizle boğuşan Ankaragücü’ne flaş aday

Süper ligin ilk haftalarında başarılı bir performans ortaya koyan Ankaragücü, bir anda baş gösteren ekonomik kriz nedeniyle yeniden kabus dolu günlere teslim oldu.

2017-2018 sezonunda PTT Birinci Ligdeki başarılı sezonun ardından yeniden Süper Lige çıkan Ankaragücü, yönetim zafiyeti ve ekonomik kriz nedeniyle yeniden düşüşe geçti. Galatasaray’la Ankara’da oynadığı karşılaşmada 1-0’lık yenilgiden sonra oynadığı karşılaşmalarda her geçen hafta başarı grafiğini yükselten başkent ekibi ilk 5’e girmeyi başarırken, yönetimin ekonomik darboğaza çözüm bulamaması üzerine yeniden düşüşe geçerek ligin ilk yarısını 12. Sırada tamamladı.

Başkent ekibinin Süper Lige çıkmasının ardından, kulübün ekonomik kaynaklarını arttırma konusunda çözüm üretmek yerine belediyelerden aldığı desteklerle günü kurtarmaya çalışan Mehmet Yiğiner yönetiminin bu tavrı, takımın ligdeki performansını da etkiledi. Ekonomik darboğaz nedeniyle önce başarılı teknik adam İsmail Kartal ile yollarını ayıran kulüp, ligin ikinci yarısına büyük bir krizle başlangıç yapacak.

Kulüp yönetiminden istifa eden Ankaragücü sportif direktörü Emrah Yıldız’ın istifa sonrası yaptığı açıklamalar da, Yiğiner yönetiminin finansal çözüm konusundaki yetersizliğinin ip uçlarını verdi. Yıldız’ın “Ekonomik şartlar daha iyi olsaydı ilk yarıyı ilk 6 içinde bitireceğimizi düşünüyordum" açıklamaları, ilk yarının son haftalarındaki düşüşün de ip uçları verdi.

Mehmet Yiğiner yönetiminin, takımı Süper Lig’de başarılı bir çizgiye taşıyacak finansal çözüm üretmekte yetersiz kalması, belediyelerden günü kurtaracak desteklerle çözüm üretmeye çalışması Başkentli iş adamları daha fazla sessiz kalamadı.

Ankaralı İş Adamı Murat Ağcabağ, flaş bir çıkış yaparak, ilk etapta 35 milyon TL maddi bütçe ve kimsenin etkisi altında kalmadan profesyonel bir ekip kurma isteğini dile getirerek, kulübün bir an önce seçime gitmesini istedi. Ankaragücü’nü hak ettiği, güçlü ve kudretli günlerine ulaştıracağını, takımın hak ettiği sıralamalara yükselmesi için her türlü özveriyi sergileyeceğini belirten Ağcabağ, taktirin kulüp delegeleri ve taraftarlarında olduğunu belirtti.

Profesyonel Futbol kariyeri de olan eski futbolcu Murat Ağcabağ, Ankaragücü’nün Süper ligde ilk üçe oynayabilecek bir kültür ve taraftara sahip olduğunun da altını çizdi.

Kamuoyuna bir açıklamada da bulunan Ağcabağ, "Genel kurul kararı alınması durumunda MKE Ankaragücü Spor Kulübü'müzü Türkiye'nin örnek kulübü haline getirmek için başkan adaylığımı kararlı bir şekilde ilan ediyorum" ifadesini kullandı.

murat_agcabay_portre-001.jpg

Mevcut yönetim kurulunun ve başkanın bugüne kadar yaptığı çalışmaları yok saymanın mümkün olmadığını belirten Ağcabağ, açıklamasında şunları kaydetti:

TEK GERÇEK ANKARAGÜCÜ

"Her ne kadar belediye ve devlet kurumlarından destek alarak bu çalışmaları gerçekleştirseler de kulübü iyi veya kötü belirli bir noktaya getirmişler ve gelinen noktada yetersiz kalmışlardır. TFF 1. Lig'e kadar gösterdikleri özveri ve Süper Lig'e uzanan yolda destek veren büyüklerimize, dostlarımıza ve teknik direktörümüz İsmail Kartal'a özellikle teşekkür ediyorum. Mevcut yönetim kurulunun, özellikle ekonomik kaynak sağlamak ve kulübü içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için yetersiz olduğunu somut olarak görebiliyoruz. Ligin devre arası geldi. Kadroda yer alan birçok futbolcu alacakları için kulübe ihtar çekti. Transfer ve mevcut kadronun birikmiş alacakları var. Kadroya acil olarak takviyeler yapılmalı. Camia ve taraftarlarımız sorunların bir an önce çözülmesi ve kulübümüzün layık olduğu şekilde temsil edilmesi için haklı olarak sabırsızlanmaktadır.

Hiç kimseye bağlı ve bağımlı kalmadan hür irademle oluşturacağım yönetim kurulu kadromla taşın altına gövdemi koymaya hazırım. Sayın başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşları da sancağı ehil ellere teslim etmeye hazırsa hiç pazarlık konusu edilmeden genel kurul kararı alıp aday olmayacaklarını beyan etsinler. Ben hazırım. Ankaragücü, gücünü hem Türkiye’ye hem de dünyaya oluşturacağım kaynak ve yönetim anlayışımla gösterecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ligin ikinci yarısı başlamadan karar alınsın, zaman kaybı olmasın. Ben de kolları sıvayarak işe başlayayım. Kişiler gelip geçici, MKE Ankaragücü Spor Kulübü ebediyen kalıcıdır. Tek gerçek Ankaragücü."

 

AVAZTÜRK