"Kuzeye Yolculuk" ile Medya dünyasından edebiyat dünyasına geçiş

"Kuzeye Yolculuk" ile Medya dünyasından edebiyat dünyasına geçiş

TRT'de uzun yıllar kameraman ve görüntü yönetmeni olarak görev yapan Nadir Doğan, ilk kitabı "KUZEYE YOLCULUK (Zülkarneyn Ye'cüc-Me'cüc)" ile medya dünyasının ardından yazın dünyasında da yerini aldı.

9. Abbasi halifesi El-Vasık'ın (842-847) gördüğü bir rüyanın ardından Dicle Nehri kıyısındaki Abbasi kenti Samarra'dan Yecüc-Mecüc ülkesine uzanan gizemli bir yolculuğu anlatan Nadir Doğan, Ye'cüc ve Me'cüc denilen kıyamet alameti olarak da görülen topluluk Zülkarneyn tarafından yapılan bir settin ardında hapsedildiğini aktarmaktadır.

Halife El-Vâsık rüyasında, seddin yıkıldığını ve yeryüzündeki bütün insanlığın tehlikede olduğunu görür.
Settin durumunu araştırmak üzere tercümanı Sellam başkanlığında bir heyet oluşturan El-Vasık, savaşçı Türklerin koruduğu 50 kişilik heyeti Ye'cüc Me'cüc ülkesine gönderir. Kitabında bilinmezlerle dolu zorlu bir yolculuğu, fantastik bir film tarzında anlattığını kaydeden Nadir Doğan, "Tarihte yaşanmış gerçek bir olaydan yola çıkarak tarihi macera ve fantastik türlerin karışımı olan bir film senaryosu yazdım. Kültür Bakanlığı'ndan senaryo yazım desteği almaya hak kazanan senaryoyu bir üçlemenin ilk romanı olarak yeniden kaleme aldım. Romanın yazımında bilinçli olarak sinematografik üslup ve kurguyu kullandım. Bu da okuru film lezzetindeki bir atmosferin içine çekip finale kadar bırakmayan bir roman sunmamı sağladı" şeklinde konuştu.




ÜÇLEMENİN İLK KİTABI "KUZEY'E YOLCULUK"

Kuzey'e Yolculuk'un ardından Kuzey topraklarında geçen iki öykünün daha yayın aşamasında olduğunu belirten Nadir Doğan, "Üçlemenin ikinci kitabı olan Togarmanın Çoçukları bir aksilik olmazsa, İzmir Kitap Fuarı'nda okuyucularla buluşacak. Üçüncü ve son kitap olan Altın Bozkırlar inşallah Ekim ayında yayına hazır olacak. Üçlemenin genel adı "Kuzey" olacak. Kitapların her biri ayrı ayrı okunabilecek özgün yapıya sahip olarak kurgulandı. Ortak özellikleri olayların büyük çoğunluğunun Kuzey toprakların geçiyor olması" dedi. 

0e5e2351-4eb7-48eb-b734-19aa20905f3b.jpg0-021.jpg00-018.jpg