Liseli öğrencilere yeni sınav düzenlemesi! Yazılı yoklama sistemi geri geliyor!

Liseli öğrencilere yeni sınav düzenlemesi! Yazılı yoklama sistemi geri geliyor!

Lise öğrencileri yeni eğitim-öğretim dönemine başlamalarına sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığından bir yeni açıklama geldi. Lise öğrencilerin yeni dönemde sınav sisteminde değişikliğe gidileceği bilgisi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim-öğretim dönemi kapsamında gerçekleşecek yeni düzenlemeyi resmi gazete üzerinden yayımlandı. Bakanlık tarafından yayımlanan kararda lise öğrencilere sınavlarda eski usul olan yazılı yoklama sistemime uygulanacağı dikkatleri çekti.

Liseli öğrencilere yazı yoklama sistemi getirildi!

Lise öğrencileri yeni eğitim ve öğretim dönemine başlamalarına kısa bir süre kala, Milli Eğitim Bakanlığından bir yeni kararların yer aldığı açıklama geldi. Bakanlık, liseli öğrencilerin yeni dönemde sınav sisteminde değişikliğe gidileceği bilgisi verirken, Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim-öğretim dönemi kapsamında gerçekleşecek yeni düzenlemeyi resmi gazete üzerinden yayımlandı.

Lise öğrencilere yeni dönemde yeni yönetmenlik!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerdeki sınavların eski usul olan yazılı yoklama sistemi şekilde yapılmasına yönelik düzenlenme ile ilgili kararını, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik maddelerini Resmi Gazete üzerinden yayımlandı.

Bakanlık tarafından yayımlanan karar kapsamında liselerde sınıf tekrarı ve devamsızlık aynı zamanda da açık öğretime geçişlere ile ilgili yeni kararlar yer alırken, o kararlar arasında lise öğrencilerinin sınav sisteminde yeni değişiklik yapıldığı dikkatleri çekti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından lise öğrencilerin sınavlarının nasıl olacağı ile ilgili yeni düzenleme kapsamında, daha önceki yıllarda geçerli olan düzenlemenin yani bir dersin bir sınavının test usulü ile yapılabilmesi uygulamasına son verildiği bilgisi yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bu kararın, sınav sürecinde cevaplarını öğrencinin oluşturması ve farklı bilişsel düzeylerdeki kazanımlarının ölçülmesi adına maddelerden oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacağı konusunda bilgi verildi. Bu kapsamda da tüm liselerde artık tüm kademelerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleri ile gerçekleşecek.

Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda, sözel derslerin, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek adına yazılı ve uygulamalı olarak yapılmasına kesin karar verilmiştir. Bu durumda da yeni eğitim-öğretim yılında bundan sonra Türk dili ve edebiyatı ders sınavları ve yabancı dilde 4 dil becerisini ölçen sınav usulüne baz alınarak yapılacağı bilgisi verildi.