Manisa ikinci kez sallandı! 11 şehir daha hti

Manisa ikinci kez sallandı! 11 şehir daha hti

Manisa'da yaklaşık bir saat arayla 4.9 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntılar İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, Uşak, Bilecik, Denizli, Çanakkale, Kütahya, Sakarya ve Afyonkarahisar'da da hissedildi. Manisa'da iki gün önce de 4.2 büyüklüğünde de

İki gün önce 4.2'lik depremle sallanan Manisa'da, bu kez 4.9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. İlk deprem 16.09'da, ikinci deprem 17.12'de gerçekleşti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, ilk depremin merkez üssü kentin doğusundaki Selendi ilçesi. İkinci depremin merkez üssü Manisa merkez.

Kandilli Rasathanesi, iki depremin büyüklüğünü de 5.1 olarak verdi.

12 şehir sallandı

Sarsıntı Manisa'nın yanı sıra İzmir, Bursa, Aydın, Balıkesir, Uşak, Bilecik, Denizli, Çanakkale, Kütahya, Sakarya ve Ayonkarahisar'da da hissedildi.

Sosyal medya kullanıcıları "Deprem oldu, ev beşik gibi sallandı", "99 Marmara'dan sonra ilk kez böyle bir deprem yaşadım. Dışarıdayken yer sallandı, olduğum yerde gittim geldim" mesajlarını paylaştı. Depremi şiddetli şekilde hisseden bir kullanıcı ise, sarsıntının 15 saniye sürdüğünü yazdı.

Koşarak sokağa fırladılar

Doğan Habera Ajansı, depremin hissedildiği kentlerde panik yaşandığını ve insanları koşarak sokaklara fırladığını bildiriyor.

İki gün önce de merkez üssü Manisa Saruhanlı olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Bugünkü sarsıntıyla birlikte Manisa'da son 21 günde 103 deprem kaydedildi.

AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen, ilk depremden sonra herhangi bir hasar bildirimi olmadığını söyledi. Ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirten Şen, incelemelerin sürdüğünü aktardı.