Meral ablanın bu talimatı kavga çıkarır! Geride toplu iğne bırakmayın...

Meral ablanın bu talimatı kavga çıkarır! Geride toplu iğne bırakmayın...

MHP'den istifa eden İl ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Meral Akşener'in istekleri kulislere bomba gibi düştü. Yeni parti konusunda mesajlar veren Akşener MHP il ve ilçe binalarında kullanılan eşyaların geride bırakılmaması talimatını verdi.

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in son talimatı kulislere bomba gibi düştü. MHP'den istifa eden il ilçe başkanları ile bir araya gelen Meral Akşener, ayrıldıkları binalarda kullanılan eşyaların geride bırakılmamasını istedi.

 

MASA-SANDALYE BIRAKMAYIN

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, Ankara'da 36 eski il başkanı ile bir araya gelen Meral Akşener, yeni parti konusunda da mesajlar verdi. İl başkanlarının görüşlerini dinleyen Akşener, yeni parti kuruluşu için düğmeye basıldığını açıklarken, MHP'den istifa eden yöneticilere de ilginç bir talimat verdi. MHP il ve ilçe binalarında kullanılan eşyaların da istifa eden veya görevden alınan yöneticiler tarafından alındıklarını öne süren Akşener, bunların şahısların malları olduğunu belirterek, geride bırakılmamasını istedi.

 

BAYRAMDAN SONRA YENİ PARTİ

Bu arada Meral Akşener'in bir araya geldiği isimlerle yeni parti konusunda da görüş alış verişinde bulunduğu ifade edildi. Toplantıya katılanların çoğunluğunun yeni parti kurulması konusunda görüş belirttikleri öğrenilirken, 20 Haziran'da olağanüstü kurultaya yapılan itirazın Yargıtay'da görüşülerek karara bağlanacağı da anımsatıldı. Yargıtay'ın kararının aleyhte çıkacağını düşünen Akşener'in bu nedenle Ramazan bayramının ardından yeni partinin kuruluşunu kamuoyuna duyurmayı planladığı kaydedildi.

 

MİLLİ-MİLLİYETÇİ TARTIŞMASI

Öte yandan görüşmelerde "Milliyetçi Türkiye Partisi", "Milli Çalışma Partisi", "Ülkücü Hareket Partisi"nin  aralarında bulunduğu isimler üzerinde durulurken, buna itiraz edenlerin de olduğu kaydedildi. Partinin isminin başında "Milli","Miliyetçi" sıfatlarının bulunmasının daralmaya yol açacağını savunan bazı isimlerin daha kapsayıcı alternatif adlar bulunmasını istedikleri bildirildi.

 

OĞAN YOK GİBİ

Meral Akşener'in vitrin isimlerle görüşmeleri sürerken, yine MHP'den ihraç edilen adaylardan Sinan Oğan ile de yolların ayrıldığı öne sürüldü. Akşener'in liderliğinde kurulacak bir partiye sıcak bakmayan Oğan'ın ayrı hareket etmeyi seçtiği ifade edildi. Adaylardan Ümit Özdağ'ın ise Meral Akşener'e yakın durmayı tercih ettiği ve kurulacak partide görev almaya daha sıcak baktığı kaydedildi. 

 
AVAZTURK/Ali Çavuş